SON DAKİKA

Hamur'da İlköğretim Haftası Kutlandı

22 Eylül, 2011 19:03 Güncelleme: 22 Eylül, 2011 19:03 Hamur'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Ağrı'nın Hamur İlçesinde 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlaması münasebetiyle İlk ve orta dereceli okulların katılımıyla ilköğretim haftası törenlerle kutlandı.


İlköğretim Haftası Kutlamalarına sabah Saat 09.30’ da Hamur ilçesindeki okullardan birer grup öğrenci öğretmen ve idarecinin katılımıyla Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdür vekili Kaya Karakoç'un çelenk sunmasıyla başlandı. 1 Dakikalık Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi. Çelenk sunma töreninden sonra öğrencilerden oluşturulan temsili gruplar Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler.


· Osman Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde saat 10.00’da yine İstiklal Marşının Okunmasıyla başlanan İlköğretim Haftası Kutlama töreninde açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kaya Karakoç , Hamur’da 2011-2012 eğitim öğretim yılında 4750’si ilköğretim 494’ü de orta öğretim olmak üzere toplam 5244 öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu yıl 9 tanesi sekiz yıllık olmak üzere toplam 60 ilköğretim, 2 ortaöğretim kurumunda eğitim vermeyi planlıyoruz. Bu okulların bünyesinde 19 anasınıfı ve 1 uygulama sınıfıyla okul öncesi eğitimin minik öğrencilere verileceğini belirtti. Karakoç , ""Bilgi çağına ayak uydurmanın yolu eğitimden geçmektedir. Eğitim ve bilginin çok daha önem kazandığı günümüzde çocuklarımızı çağın gerektirdiği normlara uygun, demokrasi bilinci ile bilimsel ve planlı bir biçimde çağdaş bilimin esaslarına göre yetiştirmek üzere kutsal bir misyonu üstlenmiş bulunmaktayız."


· Bölgemizin en önemli sorunlarından biri cehalettir. Bununla birlikte fakirlik ve birbirini çekememenin yine en büyük sorunlarımızdan olduğu açıktır. Bölgenin değerlerinden olan büyük bir bilginin yıllar önce bizim için belirlediği reçetede yazılan “ittifak yani birlik, çalışmak ve okumak” şeklindeki düsturlarına uysaydık, bu gün boğuştuğumuz terör, fakirlik, geri kalmışlık ve cahillik belasından kurtulmuş olurduk.


· Eğitim meselesi, bir günlük mesele değildir. Uzun vadeli düşünüp çalışma yapılması gerekir. Bu nedenle eğitimin olmazsa olmazı olan eğitimcilerimizin maddi sıkıntılardan kurtarılması, insanca yaşayabilecekleri barınma imkanlarının sağlanması, bölgemizde uzun süreli kalmaları için ve öğretmen sirkülasyonu olmaması için pozitif ayrımcılık yapılmasının zorunluluğuna inanıyorum. Aksi halde öğretmensiz yetişen veya ücretli öğretmenle eğitildiğini sandığımız çocuklarımız yarı cahil bir şekilde topluma karışınca büyük sancılarla karşılaşmamız kaçınılmaz hale gelir.


· Sevgili öğretmen arkadaşlar, biliyorum yükünüz çok ağırdır. Ama sizlerin fedakarca çalışacağına ve çocuklarımızın geleceğini aydınlatacağınıza olan inancım tamdır.


· Sevgili öğrencilerimiz, sene başında olduğunuz bilinciyle hareket ederek derslerinize çok çalışınız. Çok kitap okuyunuz. Elbette oynamayı da ihmal etmeyin ama ölçülü bir şekilde olsun.


· Bu duygu ve düşüncelerle; sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi diliyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.


Törende Bir öğrenci yönetiminde tüm öğrenciler tarafından öğrenci andı okundu .Osman Gazi İlköğretim Okulu Öğretmeni Fatih Yazıcı tüm öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Öğrenciler okullarına başlamanın heyecanlarını okudukları şiirlerle dile getirdiler. 8. sınıf öğrencileri tarafından okula yeni gelen 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz dileğinde bulunularak çiçekler verildi.


Osman Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan ve Kaymakam Murat KARASU’nun rahatsız olduğu için katılamadığı İlköğretim Haftası Kutlama törenlerine,Garnizon Komutanı Hakan Turan , Belediye Başkanı vekili Ekrem Keski, kurum amirleri, veliler, öğrenci ve öğretmenler katıldı.



Yorum Ekle