SON DAKİKA

Gürbulak Sınır Kapısı'nda 30 Kilometrelik TIR Kuyruğu

Şoförlerin 14 Gündür Bekleyişi Devam Ediyor 18 Şubat, 2024 16:08 Güncelleme: 18 Şubat, 2024 16:09 Gürbulak Sınır Kapısı'nda 30 Kilometrelik TIR Kuyruğu

Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'nda oluşan TIR kuyruğu, sürücülerin günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmalarına neden oluyor. İran gümrüğündeki sorunlar ve bekleyişin 14. gününe girmesi, uluslararası kara yolunu etkileyen bir krize dönüşüyor.

Kuyruktaki her aracın en az 1 haftadır beklediği belirtilirken, TIR şoförleri lavabo ve su eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor. Yapılan protesto gösterisiyle birlikte kuyruk her geçen gün biraz daha uzamaya devam ediyor.

Ahmet Balin isimli TIR şoförü, "Gümrük çalışmıyor. İstanbul'dan yüklediğim rulo kağıdı Özbekistan'a götüreceğim fakat 10 gündür buradayım. Günler sonra bugün ilk kez bir 100 metre kadar gidebildik. Benim yolculuğum 14 gün sürüyor ama ben hala buradayım. Yiyecek ve su sıkıntısı hat safhada." şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Diğer bir TIR şoförü Adil Balım ise "Bugün 14 gündür buradayım. Ne sandığımızda bir şey kaldı ne günlük ihtiyacımızı karşılayacak lavabo ne de temizlik ihtiyacımızı karşılayacağımız su yok." ifadeleriyle bekleyişin zorluğunu vurguladı.

Şoförler, yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini ve bilgi verilmesini bekliyor, ancak şu ana kadar bir çözüm sağlanmış değil. İran ve Türkiye arasındaki geçişte yaşanan bu sıkıntının ticaret ve taşımacılık faaliyetlerini olumsuz etkilemesi bekleniyor...



Yorum Ekle
Etiketler