SON DAKİKA

Gezginfest Vanlılar ve STK'ları ikiye böldü

Gezginfest Vanlılar ve STK'ları ikiye böldü 09 Haziran, 2019 02:55 Güncelleme: 09 Haziran, 2019 02:55 Gezginfest Vanlılar ve STK'ları ikiye böldü

 

Gezginfest Vanlılar ve STK'ları ikiye böldü

 

Bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde ikincisinin düzenlenmesi planlanan doğunun en büyük gençlik festivali olacak gezginfest daha yılbaşından itibaren tartışma konusu oldu.

Geçen sene yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turistin katıldığı festival çok güzel görüntülere sahne oldu. Fakat geçen sene onlarında ortaya çıkan bir videoda Mohsen Namjo isimli İran asıllı bir şarkıcının Kuran ayetleri ile dalga geçtiği iddiası ile festivale karşı çok büyük bir tepki oluşmaya başladı.

Özellikle muhafazakar kesimin tepkisine yol açan olay sonrası Vanda bulunan çeşitli dernek ve vakıflar bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festival için çeşitli proteto ve gösteriler düzenledler.

Buna karşılık Van Büyükşehir belediyesi VATSO ve çeşitli STK'lar ise peş peşe festivalin yapılması için açıklamalar yayınladılar.

Yapılması planlanan festival aynı zamanda Van halkını da karşı karşıya getirdi. Özellikle sosyal medya kullanıcıları çeşitli platformlarda çok ağır suçlamalar ile karşı karşıya geldiler. Kimi kullanıcı festivalin Van halkının ahlakını bozacağını iddia ederken, kimi kullanıcılar ise Van'ın turizmine büyük katkı sağlayacak bir tanıtım olacağını die getiriyorlar.

Diğer yandan festival organizatörleri sosyal medya hesaplarından festivalin iptal olmadığını kendilerine gerekli şartların yerine getirilmesi için 6 hazirana kadar gün verildiği açıklamasını paylaştılar.

Yorum Ekle