SON DAKİKA

Genç Kızılay Gönülleri Iğdır Üniversitesinde Seminer Düzenledi

04 Mart, 2022 07:00 Güncelleme: 04 Mart, 2022 07:00 Genç Kızılay Gönülleri Iğdır Üniversitesinde Seminer Düzenledi

Iğdır Üniversitesinde Genç Kızılay gönülleri tarafından Türk Kızılay’ın faaliyetlerinin anlatıldığı bir seminer düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seminerde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi bir konuşma gerçekleştirdi.

Kızılay’ın bir buçuk asırlık geçmişiyle yurt içi ve yurt dışında afet örgütlenmesinden kan bağışına, uluslararası yardımlardan sosyal faaliyetlere, göç ve mülteci çalışmalarından ilk yardıma kadar geniş bir yelpazede faaliyetlerini yürüttüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Çelebi, “Nerede bir mazlum, bir mağdur varsa Türk Kızılay, ayrım yapmaksızın oraya gidip milletimizin merhamet, şefkat ve dayanışma hasletini temsil ediyor.” dedi.

Aynı şekilde Genç Kızılay gönüllülerinin de gençlere dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duyguları aşılamak, din dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmek gibi misyonlar üstlendiğini belirten Çelebi, ardından şunları kaydetti;

“Bizler de Iğdır Üniversitesi olarak iyilik ve insanlık yolunda yapılan tüm çalışmalara verdiğimiz sonsuz destek gibi Genç Kızılay’a da faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri adına her türlü imkânı tanıyoruz.  Örneğin Türk Kızılay Iğdır Şubesi ile imzaladığımız Kızılay Butik İşbirliği Protokolü kapsamında kampüsümüzde kurulan Türk Kızılay Butik Evi'nde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için kıyafet dağıtımı gerçekleştirilmesine katkı sunuyoruz. Yine fakültelerimizde kan bağışı standantları kurulmasına ortam hazırlıyor, kan ihtiyacı olan hastalara bir umut da biz oluyoruz.”. 

Prof. Dr. Çelebi’nin konuşmasının ardından Genç Kızılay İl Başkanı Doğubayazıt'lı Kıyasettin Eren tarafından Kızılay’ın tarihçesinin, faaliyetlerinin ve ilkelerinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Etkinlik, Doğubayazıt’tan giden sanatçıların müzik dinletisinin ardından sona erdi.


Yorum Ekle