SON DAKİKA

Gazeteciler Meslek Yasası İstiyor

Gazeteciler Meslek Yasası İstiyor 30 Temmuz, 2018 10:23 Güncelleme: 30 Temmuz, 2018 10:23 Gazeteciler Meslek Yasası İstiyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK) 16'ıncı Başkanlar Kurulu'nda konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Gazetecilik Meslek Yasası, basın özgürlüğünden internet haberciliğine, medya emekçilerinin haklarının korunmasından Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına kadar bir dizi çağdaş yeniliği beraberinde getirecek, sorunlarımızı çok boyutlu bir yaklaşım ve değişimle çözümleyecektir ” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK) 16'ıncı Başkanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

Toplantının Gala Yemeği Çıldır Gölü kenarında bulunan Çıldır Kuzey Yıldızı tesisinde düzenlenen gece ile gerçekleşti.

Gala'da konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, burada yaklaşık 3 gün boyunca basının sorunları ve çözüm önerilerinden, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Cumhurbaşkanlığı bünyesinde görev yapmasına ve Basın İlan Kurumu'nun çalışmalarına kadar bir dizi sektörel konuların ele alındığını söyledi.  Kolaylı, Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı ve yönetim kurulu üyelerine yaptığı güzel organizasyondan dolayı teşekkür ederek, Ardahan´ın kendilerine çok farklı bir ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'un divan başkanlığını yaptığı toplantıda konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Gazetecilik Meslek Yasası'nın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kolaylı, toplantıda alınan kararları şöyle açıkladı;

”24 Haziran seçimleri ve devamında yaşanan süreçte, medya sektöründe ve ilgili kamu kurumlarında dönüşüm yaşanmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte daha önce Başbakanlık bünyesinde görev yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmıştır.

Medya sektörünün kamu yapılanmasında yaşanan bu değişim sürecinin yakından takibi ve sürecin meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve medya kuruluşları açısından sağlıklı bir zeminde yürüyebilmesi için her türlü katkı ve girişimin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Medya sektöründe bir dizi mesleki sorun çözüm beklemektedir. Bu sorunların ana nedeni, gazetecilik/habercilik sektörünün, kendine özgü bir yasasının olmamasıdır.

Sektörümüz, gazeteciliği ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen 'Gazetecilik Meslek Yasası'na ihtiyaç duymaktadır. Yasa, teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nu oluşturan 20 bini aşkın gazetecinin temsilcisi olarak öncelikle 'Gazetecilik Meslek Yasası'nın çıkarılmasını ve sektörümüzde mesleki düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Bu yasa, siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer basın meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak ülkemize kazandırılabilir.

Gazetecilik Meslek Yasası, basın özgürlüğünden internet haberciliğine, medya emekçilerinin haklarının korunmasından Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına kadar bir dizi çağdaş yeniliği beraberinde getirecek, sorunlarımızı çok boyutlu bir yaklaşım ve değişimle çözümleyecektir.”

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, ”Ardahan'ı tarım hayvancılık ve bunun yanısıra turizm alanında da hak ettiği yeterli tanıtımını yapmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu toplantısının Ardahan'da yapılmasını bu kapsamda önemsiyoruz. Ardahan'dan güzel anılarla ayrılacağınıza ve illerinizde şehrimizin tanıtımını yapacağınıza inanıyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Atatürk'ün siluetini izlediler

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 16. Başkanlar Toplantısı kapsamında Ardahan'a gelen gazeteciler, Damal ilçesinin Karadağlar'ın eteğine yansıyan Atatürk'ün siluetini izleme fırsatı buldular.

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, öncülüğünde ilçeyi gezen gazetecilere Damal İlçe Belediye Başkanı Ergin Önal rehberlik etti. Önal, Damal ilçesinin Ata Mahallesinden bakıldığında görülen, Karadağ sırtlarına vuran Mustafa Kemal Atatürk'ün silueti hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, siluetin izlendiği seyir alanına gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'ya ilçenin simgesi olan Damal bebeğini, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'a ise Atatürk'ün siluetinin bulunduğu tabloyu hediye etti.

Türkiye genelinde 92 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile bunları bünyesinde toplayan 8 federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK) yönetim kurulu üyeleri siluetin önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Ahıska'yı da  gezdiler

Gazeteciler, etkinlik kapsamında Gürcistan´a düzenlenen geziye katıldı. Ahıska Kalesindeki müze, cami ve kiliseyi ve halk pazarını gezen gazeteciler, Türkgözü kapısından Ardahan´a döndü.

 

Yorum Ekle