SON DAKİKA

Erciş Belediyesi'nin Standı Doldu Taştı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Van Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen Turizm ve Seyahat fuarı büyük bir yoğunlukla başladı. Bölge ve ülkeden birçok kurum ve kuruluş katıldığı fuarda Erciş Belediyesi'nin standı tarihsel ve kültürel öğelerin öne çıkarılmasıyla göz doldurdu. 29 Eylül, 2019 14:08 Güncelleme: 29 Eylül, 2019 14:08 Erciş Belediyesi'nin Standı Doldu Taştı

Erciş Belediyesi'nin Standı Doldu Taştı

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Van Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen Turizm ve Seyahat fuarı büyük bir yoğunlukla başladı. Bölge ve ülkeden birçok kurum ve kuruluş katıldığı fuarda Erciş Belediyesi'nin standı tarihsel ve kültürel öğelerin öne çıkarılmasıyla göz doldurdu.

 

Dört gün boyunca sürecek fuarda İlçeyi tanıtmak adına tarihi bir konsept geliştiren Erciş Belediyesi, Ayranaşı, İlçeye özgü üzümü, Lahana (Kelem), Kozluca Domatesi, Erciş Karpuzu, Tuzlu Balık, Erciş Peyniri gibi birçok ürün sergiledi.

Yine ilçeye özgü Ayranaşı servisinin yapıldığı fuarda ziyaretçilere Erciş Üzümü ikramı da yapıldı. Yöresel kıyafetlerin ve yöremize ait tasarlanan çorap, Eski Radyo, patik gibi ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Dengbêj dinletisi renk kattı


Standa kurulan şark köşesinde düzenlenen Dengbêj dinletisi ise büyük ilgi topladı. Ziyaretçilerin tıka basa doldurduğu standa dengbêjlerin dillendirdiği hareketli türkülerle gelen misafirler halaya tutuştu dengbêjlerin söylediği kılamlar yer yer duygulu anlar yaşattı.

HDP'li vekiller ziyaret etti


HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP Muş milletvekili Mensur Işık, görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Mustafa Avcı ve ilçe belediye başkanları da Özalp Belediyesi standını ziyaret etti. Erciş Belediyesi gelen misafirlere belediye tanıtım broşürleri ve plaket takdim etti.

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

 


Yorum Ekle