SON DAKİKA

Engelli Bireyler; "engelli aylıklarımız yetersiz"

06 Ocak, 2023 05:02 Güncelleme: 06 Ocak, 2023 05:02 Engelli Bireyler; "engelli aylıklarımız yetersiz"

Asgari ücrete ve memurlara yapılan zamlar ile birlikte engelli bireyler, engelli aylıklarının yetersiz olduğunu ve engelli vatandaşlar, yetkililerin engelli aylıklarını da düzeltmesi hususunda adımlar atması gerektiğini söylediler . 

Yeni yılda açıklanan enflasyon ve refah payı ile birlikte engelli bireyler %40-69 arasında engelli olanlar 1.533 lira, %70 üzeri engelli maaşı 2.300 lira olurken, aylıkların yeniden güncellenip artırılmasını istediler. Her geçen gün hayat pahalılığının artması ile alım güçlerinin yok olduğunu savunan bazı vatandaşlar ekonomik olarak çöktüklerini ifade ettiler.

Engelli vatandaşların daha da ekonomik olarak zorlandığını vurgulayan Engelli bireyler, aldıkları maaşın hiçbir giderlerini karşılamaya yetmediğini bu sebeple mağdur olduklarını belirtti.

Aldıkları maaş kiraya yetmiyor diyen Engelli Vatandaşlar, “zamlı olarak alacağım maaş 2300 TL. 1000 TL ev kiram var. 1300 TL ile elektrik mi ödeyim?, erzak mı alayım? Zaruri ihtiyaçlarımı karşılamakta zorlanıyorum. Yetkililerden engelli aylıklarının en az 5 bin lira olmasını istiyorum . Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu konuda çözüm bulmasıdır. Engelli aylıklarının en az 5 bin TL olmasını istiyoruz. Evime yiyecek erzak alamıyorum. Yetkililerin bize destek vermelerini istiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” şeklinde konuştular.

Yorum Ekle