SON DAKİKA

ECZACI RAFET ŞAHİN'İN ARDINDAN

ECZACI RAFET ŞAHİN'İN ARDINDAN 26 Haziran, 2019 05:27 Güncelleme: 26 Haziran, 2019 05:27 ECZACI RAFET ŞAHİN'İN ARDINDAN

ECZACI RAFET ŞAHİN'İN ARDINDAN


Rafet Şahin Doğubayazıt'ın yetiştirdiği büyük bir yurtsever duyarlı bir devrimci sıkı bir mücadele adamıydı.İlk ve ortaokul Doğubayazıt'a okudu 8 çocuklu bir ailenin 5 inci çocuğuydu başarısı dürüstlüğü haysiyetli kişiliği ile daha o yaşlarda ön plana çıkmış öğretmenler ve sınıf arkadaşlarınca çok sevilen çalışkan bir öğrenci ortaokulu 1966 Doğubayazıt'ta bitirdikten sonra bu çalışkanlığı lise öğrenimi sürdürmek için Ankara'ya taşındı.

Ankara'da lise öğrenimini sürdürürken araştırmacı akıllı kişiliği onu Türkiye sol hareketiyle tanışmasına vesile oldu.Ankara'da lise öğrenimini bitirdikten sonra 1 yıl Ankara'da mühendislik okuduktan sonra İstanbul üniversitesi eczacılık fakültesinde öğrenimine başladı.

İstanbul'da devrimci demokrat aydın insanlarla tanışma fırsatı buldu.Rafet ülkesini seven ülkesine aşık bu çoğrafyada Türklerin ve Kürtlerin kardeşçe el ele yaşabileceğine inanan dürüst, çalışkan saygın kişiliğiyle Türkiyedeki sol kamu oyu tarafından tanınmış bir kişiydi.

12 eylül darbesi Rafet'in yüreğinde de kapanmayan yaralar açmıştır o da bütün yurtseverler gibi bu zor dalgalara göğüs germiş kimliğinden duruşundan asla taviz vermemiş beyaz sayfasını asla kirletmemiş onurlu örnek bir kişiliktir.

Maalesef 25 nisan 2018'de değerli abim hayata vefat etmiştir.Sevgili Rafet abim seni tanıyan bütün dostların senin anılarını gururla anlatıyor kararlı mücadeleci dürüst vefalı duruşunu anlatıyorlar..

Sen herkesten çok yaşamayı hakediyordun ne yazık ki senin gibi düşünen insanlar maalesef  ya cezaevi yada mezar olduğu bir ülkede yaşıyoruz

 

 

SELAM SENİN SEVGİ DOLU YÜREĞİNE

YAŞAMINDA TEMİZ SAYFANA EN KÜÇÜK BİR LEKE SÜRMEDİN

SENİ HEP ÖZLEYECEĞİZ

DÖNMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ

YOLUN AÇIK OLSUN

ÜZERİNDE GÜNEŞİN IŞIKLARI EKSİLMESİN KIR ÇİÇEKLERİ DOLDURSUN

GÜLE GÜLE KOCA YÜREKLİ ADAM

 

KARDEŞİN HİKMET ŞAHİN

 

SAYGIYLA ANIYORUZ...

 


Yorum Ekle