SON DAKİKA

“ DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

“ DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ 30 Nisan, 2019 12:42 Güncelleme: 30 Nisan, 2019 12:42 “ DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

“ DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

 

 

Diyadin Kaymakamlığı tarafından organize edilen öğrencilerin düşlerinin yeteneğe, sevince, mutluluğa, paylaşmaya dönüştüğü “ DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” Şenliği düzenlendi.

 

İlçe stadyumunda coşkulu ve eğlenceli bir katılımla gerçekleşen “DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” Şenliği Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Olgun ÖNER'in konuşmasıyla başladı.  ÖNER: “"Şenliği 450 öğrencimizle gerçekleştiriyoruz. Sadece ilçe merkezi değil bütün köylerimizden öğrenciler bu şenliğe katılıyorlar. Resim ve satranç dallarında başarı gösteren, kitap okumaktan haz D ve hayallerinin peşinden giden öğrencilerimizi bir araya getirerek şenlik havasında bu faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Bu çocuklar sadece Diyadin'de yaşamayacak, okumak ya da çalışmak için Türkiye'nin farklı illerine gittiklerinde kendilerini bu ülkenin bir değeri, parçası hissedecek. Aynı zamanda ülkenin geri kalan kısmından, farklı yerlerde yaşayan çocuklardan bir farkları olmadığını en az onlar kadar bu ülkenin değerlerine bağlı ve diğer çocuklar kadar kabiliyetli olduklarını da hissetmeleri adına kendilerine bir özgüven kazandırma adına faaliyeti gerçekleştirdik. Çocuklar kitap okuyarak kendilerini bir hayal dünyasına itecek, bu süreçte kişilikleri, karakterleri geliştirecek ve ileride ki yaşama kendilerini daha güçlü şekilde hazırlayacaklar."dedi.

 

Öğrencilerden Rabia Çaylak arkadaşlarıyla satranç oynadığını ve oldukça keyif aldığını ifade etti. Kaymakam  Olgun ÖNER ve Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendiye teşekkür eden Çaylak, "Sosyalleşmemiz açısından çok güzel bir etkinlik, çok eğleniyoruz. Burada arkadaşlar ediniyoruz. Köyden gelen arkadaşlarımız için de güzel bir etkinlik oldu." dedi.

 

Proje koordinatörlüğünü Kaymakamı  Olgun ÖNER'in Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendinin yapıtığı, ilçede ve bölgede ilk defa Diyadin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bu renkli şenlikte merkez ve köylerde eğitim gören; resim çizmeye, kitap okumaya ve satranç oynamaya hevesli olan ve önceden 20 kişilik gönüllü öğretmenler tarafından tespit edilen 450 yetenekli öğrencimiz hünerlerini gösterdi.  Bu şenlik kapsamında okunacak kitaplar ve satranç takımları önceden Diyadin Kaymakamlığı tarafından tedarik edilerek Kaymakam  Olgun ÖNER ve Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi tarafından tek tek öğrenciler okullarında ziyaret edilerek hediye edildi.

 

Şenliğe paydaş olarak katılan Ağrı Geçlik Merkezi tarafından resim yapacak öğrencilerin kağıtları; Ağrı Yeşilay tarafından boyaları tedarik edilmiştir. Kızılay Hilal-i Ahmer Koleksiyonu sanatçılarından Ressam Sevinç ÇİFTÇİ ve Türk Satranç Federasyonu İl Temsilcileri Kurulu Başkanı Mutafa EROĞLU bu etkinlikteki yetenekli çocuklara dikkat çekme ve rehberlik etme adına Diyadin Kaymakam Olgun ÖNER ve Eşi tarafından şenliğimize davet edilmiştir.

 

 

“DÜŞ YERİNDE OKU-ÇİZ-OYNA BENİMLE” Şenliğinde ilçe stadyumunda gruplar halinde öğrencilerimiz kitap okuyup, düşlerini yaratıcı bir şekilde resmedip, kıyasıya satranç oynayıp yarışırken Diyadin kaymakam  Olgun ÖNER ve şenliğe katılan misafirlerimiz, öğrencilerin arasına katılarak onlarla sohbet edip mutluluklarına ortak oldular.

 

görüntülere ev sahipliği yapan “DÜŞ YERİNDE OKU – ÇİZ - OYNA BENİMLE” Şenliğimiz, öğrencilerimizin Ağrı Gençlik Merkezi, Ağrı Yeşilay ve Ağrı Kızılay'dan gelen gönüllü geçlerle birlikte çeşitli oyunlar oynayıp,  halay çekip, çuval yarışının yapılmasıyla sona erdi.

 

 

Ayrıca Ağrı Kızılay çocuklara ikramlarda bulunurken, Kızılay ve Yeşilay tarafından çocuklara hediyeler verildi.“DÜŞ YERİNDE OKU - ÇİZ - OYNA BENİMLE” şenliğine İlçe Kaymakam  Olgun ÖNER, Proje koordinatörü Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi, Ağrı Gençlik ve Spor İl müdür V. Cihan DEMİR,  Ağrı Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri Hasret Hanım, Fatih Bey ve Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir ASLAN ve Ağrı Yeşilay Gönüllüleri, Genç Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Muharrem ALTINTAŞ, Genç Kızılay Üniversite Başkan Yardımcısı İbrahim HAYAL ve Ağrı Kızılay Başkanı Orhan TATLI, Ağrı Genç Kızılay Başkanı Muhammed ALPASLAN ve Ağrı Kızılay Gönüllüleri, Türkiye Satranç Fedarasyonu İl Temsilciler Kurulu Başkanı Mustafa EROĞLU,  Kızılay Hilal-i Ahmer Koleksiyonunda da yer alan Ressam Sevinç ÇİFTÇİ ve Eşi Buray Bey, Öykü Yazarı Ayşe BARAN, gönüllü öğretmenler ve 450 öğrenci katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle