SON DAKİKA

DTSO İftar Yemeği verdi

17 Nisan, 2023 17:22 Güncelleme: 17 Nisan, 2023 17:22 DTSO İftar Yemeği verdi

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Turizm Haftası nedeniyle iftar yemeği verdi.

DTSO Başkanı Cemal Can ve Yönetiminin düzenlediği iftar yemeğine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı, Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanı, Doğubayazıt STK temsilcileri, Basın Mensupları, Otel ve Turizm işletmecileri katıldı.

DTSO Başkanı Cemal Can; “düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğini il kültür ve turizm müdürlüğü ile beraber düzenledik, buradaki amacımız turizm ile ilgili sorun ve sıkıntılar neler ise talep edip gün yüzüne çıkarmaktır” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ; “öncelikle davetimize hoş geldiniz yaklaşık on yıla yakın turizm camiası ile iç içeyim son bir aydır müdürlük görevini yürütmekteyim. Doğubayazıt çok şanslı bir ilçe birincisi tarihi ve doğal güzellikleri ile ikincisi ise burada yaşayan insanlarından dolayı çok şanslıdır. Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Meteor çukuru, Hz Nuh’un gemisi, Ehmede Ğani Türbesi, Buz mağarası ve saymakla bitmez değerlerimiz vardır burada, batıda her hangi bir yerde bu güzellikler olsaydı turizmin başkenti olurdu, inşallah biz Doğubayazıt’ımızı turizmin başkenti olmaya layık bir yer yapacağız. Burada birkaç değerli Doğubayazıt’lı hemşerilerimizden söz etmek istiyorum, bunlardan biri Fevzihan Aras, yaptığımız görüşmeler neticesinde Ehmede Ğani türbesinin çevre düzenlemesini yapacaklar, Ahmet ve Hikmet Eraslan kardeşler de Doğubayazıt’ımıza büyük bir müze yapacaklar, Çoktin Ailesi Barış ve Bışar kardeşler Eğitime ve çevreye verdikleri önemli çalışmalar göz önündedir, son olarakta Başkan Cemal Can beye teşekkürlerimi sunuyorum bizi ziyarete geldiği zaman Doğubayazıt’tan söz ederek, şöyle dedi; ilçemiz için önemli iki unsur var bunlardan biri gümrük diğeri ise turizmdir. Burada gümrüğü konuşmayacağım turizm ile ilgili konuşacağız dedi. Birçok proje anlattı bende kendisine dedim ki benimle seninle olamaz kaymakam beyi, belediye başkanı da olması lazım, Başkan Can dedi ki; benden sana açık destek ne istiyorsan arkandayım bende şuan Doğubayazıt’ta sizlere sesleniyorum ne emriniz varsa, ne sıkıntınız varsa bizi burada bilgilendirebilirsiniz, ben Devletin kültür ve turizminden sorumlu müdürü olarak elimden gelen ne varsa yapacağım, ilçemiz gümrükle kalkınıyor mu evet, turizmi de bu aşamada yanımıza alıp daha da kalkınmalıyız“ dedi.

Programın sonunda Turizm işletmecileri sorun ve sıkıntılarını dile getirerek notlar alındı. Başkan Cemal Can, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ’a Plaket ve Tablo hediye etti…(Haber: Hamza Salman)    


Yorum Ekle