SON DAKİKA

DTSO "AŞURE-İ NUH İKRAMI" proğramı düzenledi

29 Temmuz, 2023 06:17 Güncelleme: 29 Temmuz, 2023 06:17 DTSO "AŞURE-İ NUH İKRAMI" proğramı düzenledi

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Muharrem ayı dolayısıyla, Telçeker Köyü Nuh'un Gemisinin izi Alanında düzenlediği "AŞURE-İ NUH İKRAMI" proğramın da davetlilere, aşure ikramında bulundu. 

Doğubayazıt Kaymakam Murat Ekinci, Belediye Başkanı Yıldız Acar, Ağrı İl Kültür  Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, Ağrı Eski Milletvekili Hanifi Alır, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, Prof. Dr. M.Salih Geçit, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Basın mensupları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, DTSO Başkanı Cemal Can Proğrama katılanlara teşekkür ederek Aşure ikramında bulundu. 

DTSO Başkanı Cemal Can, Muharrem ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, birlik ve beraberliği pekiştirmek için AŞURE-İ NUH İKRAMI'nda bulunduklarını ifade etti.
Muharrem ayının, inancımız, tarihimiz ve kültürümüzde ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan inancımız, birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayını iyi anlamak ve anlatmak gerekmektedir. Bu ayda ikram edilecek aşureler de, birlik ve beraberliğimizin en güzel simgesidir. Düzenlemiş olduğumuz "AŞURE-İ NUH İKRAMI” inşallah her sene yapılacak şekilde geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Başkan Can, şöyle devam etti: “İlçemizde gelişen bir Sınır Ticareti ve Turizm Sektörü bulunmaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Erkan Kösedağ her konuda ilçemize katkıları bulunmaktadır. Doğubayazıt ile ilgili yatırım projelerimiz bulunmaktadır zamanı gelince sizlerle paylaşacağız. Düzenlemiş olduğumuz bu proğram inşallah geleneksel hale gelecektir" dedi...


Yorum Ekle