SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta KLAS Eldiven Fabrikası Açıldı

29 Nisan, 2023 12:34 Güncelleme: 29 Nisan, 2023 12:34 Doğubayazıt'ta KLAS Eldiven Fabrikası Açıldı

Doğubayazıt Sanayi Sitesi tarafında iki bin  metre kare alan içerisinde faaliyetine başlayan Klas Eldiven, yüzde, yüz Türk malı üretimi yaparak yıllık 12 milyon çift eldiveni ülke pazarına sürmeyi planlıyor. 

İş eldivenleri sektöründe ülke pazarına pamuklu eldivenle ve örgü eldivenle pazarda pay sahibi olmak için  Klas Eldiven olarak , 2 ay gibi kısa bir sürede açılan eldiven fabrikası yapılan çalışmayla  daha kaliteli ürünler ortaya koyarak pazarda söz sahibi oldu. 

Kurulum amacı  yabancı menşeili işçi  eldivenlerini pazardan çıkarma hedefi olan Klas Eldiven, ülke pazarında vatandaşımıza yüzde, yüz Tük malı olan eldivenleri ulaştırmak istiyor.

Türkiye’nin en ücra köşesinde bulunan, en küçük hırdavatçıda bile kendi ürünlerinin olacağını söyleyen Fabrika Sahibi Ayhan Yardımcı, “Sektöre baktığımızda doğu bölgesinde yerli bir firmanın olmadığını gördük. Milli sermayemiz maalesef dışarı çıkıyordu. Yabancı Markalı  firmalarının elinde ve ülkemizin her köşesinde yabancı firmaların üretmiş olduğu eldivenler pazarlanıyor. Her alanda büyüyen ve gelişen ülkemizin milli servetini bu şekilde dışarı akmasına göz yumamazdık ve memleketimiz olan Doğubayazıt'ta Sanayi sitesi bölgesinde yüzde, yüz Türk malı, hafif iş eldivenleri üreten bir fabrika kurmaya karar verdik. 2 ay önce kurulduk ve şuan 25 kişiyi istihdam ediyoruz. Doğubayazıt’ta kurulma amacımız kendi memleketimizin insanına sahip çıkmak ve elimizdeki imkânlarla istihdam oluşturmaktı. Bugün birçok yabancı firma ile rekabete girerek, onlardan daha kaliteli ve daha sağlıklı iş eldivenlerini vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.

Kısa sürede büyüyerek ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Yardımcı, “Sektöre girmeden önce Çin malı eldivenler en küçük hırdavatçılara kadar gelmiş. Biz kurulduktan sonra  yerli ürünlere maliyet anlamında arz ve talep arttı . Amacımız çin ürünlerini de ülke pazarından çıkartarak Doğu Anadolunun bütün eldiven ihtiyacını karşılayabilmek. Aylık birmilyon   çift eldiven üretiyoruz bu yıllık 12 milyon çift eder. Bu üretimi sadece 1 yıl gibi kısa bir sürede yapacağız. İlerleyen zamanda üretimimiz 4-5 kat artıracağız. Bütün çalışmalarımız bu yönde” dedi.

Ürünlerinde konfora önem verdiklerini söyleyen Yardımcı, “Yabancı firmalarla rekabet ederken en iyi ürünü çıkarmamız gerektiğini, Türk malının kalitesi ile temsil etmemiz gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Bu çerçevede ürünlerimizde konfor ve sürtünme direncini en iyi şekilde tasarladık. Konforu geliştirdikten sonra direncini yükseltiyoruz. Sürtünme direnci yüksek olursa ürün uzun süre kullanılır, kesilme direnci yüksek olursa hayati tehlikeler ortadan kalkabilir. Bu bilinçle ürünlerimizi üretiyor ve kullanım alanlarına göre pazara sürüyoruz” diye konuştu...


Yorumlar
a
ali8 ay önce

güvenlik eldiveni üreten bir firmanın güvenliğe dikkat etmemesi, çalışanın ayağında iş ayakkabısı yok, elinde iş elidveni yok, üsütnde iş kıyafeti yok, makineler ve ortam düzenli görünmüyor, yolun başında insana değer ver ki o da malına değer versin

Yorum Ekle