SON DAKİKA

Doğubayazıt'lı Öğrenciler RoboGenç Yarışmasına katıldı

19 Aralık, 2022 14:37 Güncelleme: 19 Aralık, 2022 14:37 Doğubayazıt'lı Öğrenciler RoboGenç Yarışmasına katıldı

Gençlik Merkezleri arası düzenlenen ve ülkemizin dört bir yanından katılan öğrencilerin yarıştığı ve robot tasarlama, üretme ve geliştirme çalışmalarını içeren RoboGenç Yarışması Ankara’da düzenlendi. 

Ömer Çoktin Fen Lisesinden Mert Can MUTLU, Avinar Mevlana YILDIZ, Gülsüm YILDIRIM, Yunus Emre KILIÇ , Miraç ESTELİK ve Yunus Emre Anadolu Lisesinden Batuhan ÖZTÜRK;  Ömer Çoktin Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Emine BÜYÜKKOL KÖSE’ nin koordinatörlüğünde yarışmaya katılarak Doğubayazıt’tan bu yarışmaya katılan ilk öğrenciler oldular. 

İlk kez katıldıkları bu yarışmadan büyük bir başarı elde eden öğrencilerimize liderlik eden öğretmenleri Emine BÜYÜKKOL KÖSE RoboGenç Yarışması ile ilgili: 

“Öğrencilerimiz bu yarışmaya Doğubayazıt’tan katılan ilk öğrencilerdir. Yarışmaya katılmaktaki amacımız üzerimizdeki acemiliği atmak, yarışma ortamını görmek, o havayı solumak, farklı illerden destek bulabileceğimiz yeni arkadaşlarımızla tanışmak ve iletişim kurmaktı. Bu amaçlarımızın hepsini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz 3-4 saatlik uykuyla hazırlandıkları yarışmada büyük bir başarı elde ederek bizleri gururlandırdılar. İki kategoride katıldığımız yarışmada Mini Sumorobo kategorisi için hazırlamış olduğumuz robotumuzun ölçüleri 10 cm yerine 11 cm olarak ölçülünce maalesef bu kategoride yarışamadık. Bu hata üzerine öğrencilerimiz yeni stratejiler üzerinde çalışmaya başladılar.  Çizgi İzleyen Temel Seviye kategorisinde ise öğrencilerimiz 100 yarışmacı arasından 16. Olarak büyük bir başarı elde ettiler. Unutulmamalıdır ki bu yarışmacılar arasında üniversite öğrencileri ve yıllardır bu tecrübeyi yaşamış kişiler bulunmakta. Öğrencilerimiz kategori olarak ayrı çalışmalar yapmadılar. Hep birlikte bir bütün olarak doğruyu ve yanlışı birlikte yaparak öğrenciler. Bütün öğrencilerim benim için büyük bir gurur kaynağıdır. 

Aynı zamanda öğrencilerimiz sadece yarışma düşüncesiyle değil aynı zamanda yeni dostluklar kurma amacıyla oradaydı. Başta Trabzon olmak üzere Sinop, Kütahya, Giresun, Van, Mardin, Kilis, Balıkesir ve birçok ilin takımları ile olan yardımlaşmalarımız neticesinde öğrencilerimizin yeni arkadaşlık bağları oluştu. “ dedi. 

Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi ilçemizi ilk kez böyle bir yarışmada temsil ettikleri ve elde ettikleri güzel başarılar için kutluyor ve tebrik ediyoruz.


Yorum Ekle