SON DAKİKA

Doğubayazıtlı Muhammet Turan, Deprem Bölgesinde

Doğal afetlerin birbirini izlediği Türkiye, son olarak İran depreminin yıkıp geçtiği Gelenler Köyü ile sarsıldı. Neredeyse yaşanamaz hale gelen köye ilk gidenlerden biri de Ağrı’nın başarılı iş adamlarından birisi olan Muhammet Turanve arkadaşlarıydı. Zamana bırakılmayacak derecede acil önlemlerin alınması gerektiğini düşünen iş adamı, tüm imkanlarını seferber ederek Van’ın yanında olduğunu gösterdi. 07 Mart, 2020 12:25 Güncelleme: 07 Mart, 2020 12:25 Doğubayazıtlı Muhammet Turan, Deprem Bölgesinde

Doğubayazıtlı Muhammet Turan, Deprem Bölgesinde

Doğal afetlerin birbirini izlediği Türkiye, son olarak İran depreminin yıkıp geçtiği Gelenler Köyü ile sarsıldı. Neredeyse yaşanamaz hale gelen köye ilk gidenlerden biri de Ağrı’nın başarılı iş adamlarından birisi olan Muhammet Turanve arkadaşlarıydı. Zamana bırakılmayacak derecede acil önlemlerin alınması gerektiğini düşünen iş adamı, tüm imkanlarını seferber ederek Van’ın yanında olduğunu gösterdi.

Elazığ depremi sonrası işlerini bırakarak bölgeye gelen ve yerinde tespit ettiği ihtiyaçları İstanbul’dan hazırlatan Muhammet Turan, yardımları kamyonlarla ile bölge halkına teslim etti. Halen Elazığ’la yakından ilgilenen iş adamı, Başkale’nin Gelenler köyünde de varlığını ilk hissettirenlerden birisi oldu.

Yardıma muhtaç kişilerin yanında olmayı bir düstur haline getiren Muhammet Turan; “Gelenler köyünün halini görünce içim parçalandı. 10 can kaybımız var. Bunun yanında köyün yeni baştan inşası gerekiyor. Evler yıkıldı, yıkılmayanlar da yaşanabilecek halde değil. Biz buradaki vatandaşlarımızın konforunu sağlamak için uğraşmalıyız. Depremin bir gün bizi de etkileyebileceğini unutmamalıyız” şeklinde açıklama yaptı.

Muhammet Turan, deprem bölgesinde battaniye, mont, bot gibi kışlık malzemelerle birlikte gıdanın önem arz ettiğini, yardımlarında bunlara dikkat ettiklerini, ancak temizlik malzemesi eksikliğinin de göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Köyde yaşayan çocukların eğitimlerine de ayrıca destek vereceklerini açıklayan iş adamı, bölgedeki iş adamları ile birlikte köylünün ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

İş hayatındaki başarıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanına uzanan yardım eli ile bilinen Muhammet Turanyardım etmek konusunda şunları söyledi: “Hayatta herkesin ekonomik şartları bir olmuyor. Bizler kendi basit dertlerimize odaklanarak ekonomik zorluk çeken insanlara sırt çeviremeyiz. Bu her şeyde önce insan olmanın bir gereğidir. Dinimiz de bunu emretmektedir. Peygamberimiz komşusu açken tok yatan bizden değildir demektedir. Ben kazancımı paylaşmaktan mutluyum.”

Muhammet Turan, hayat standardı olarak kabul ettiği yardım konusunda elinde geleni ardına koymuyor. Köy okulları, yatılı öğrenciler, maddi durumu olmayan aileler ya da tedavi olamayan kişiler konusunda da çalışmalar yürütüyor. Bölgede başarılı ve yardımsever iş adamı olarak tanınan Muhammet Turan, yardımlarını kendi ekibi ile gizli şekilde yürütüyor.

Yorum Ekle