SON DAKİKA

Doğubayazıt yeni bir eğitim ordusuyla buluştu

Yurdumuzun çeşitli yörelerinden sözleşmeli olarak atanan öğretmenler, büyük bir heves ile Cemile Yassuboğa ilkokulunda ilk seminerlerini, ilçeyi tanıma bağlamında okul müdürü Yusuf Duman rehberliğinde aldılar. 19 Ağustos, 2017 03:42 Güncelleme: 19 Ağustos, 2017 03:42 Doğubayazıt yeni bir eğitim ordusuyla buluştu

Yurdumuzun çeşitli yörelerinden sözleşmeli olarak  atanan öğretmenler, büyük bir heves ile Cemile Yassuboğa ilkokulunda ilk seminerlerini, ilçeyi tanıma bağlamında okul müdürü Yusuf Duman rehberliğinde aldılar.


Seminer gezisinde Ahmed'i Hani (Hani baba) Hazretlerinin maneviyatıyla buluşup, Said'i Nursi'yi, Hani'nin ilme verdiği değeri, çevreye kattığı birliği beraberliği, İslami hizmetlerini birlikte andılar.


Hani, İlim öğrenmek adına Ahlat, Urfa, Bitlis, Cizre, Bağdat, ve Mısır'da bulunan değişik medreselerde eğitimini tamamladıktan sonra Doğubayazıt'a dönerek bir mescit ve medrese kurduğu, imam ve Öğretmenlik yapmaya başladığı, vefat ettiği tarihe kadar ders vermeye devam ettiği anlatıldı. Okuma-yazma bilen, aydın bir aşiretin mensubu olan Ahmedi hani 14 yaşında Mîr Muhamed'in divan kâtipliğini yaptığı, daha sonraları Muradiye Medresesinde imamlık ve Öğretmenlik (Müderrîs) görevlerini birlikte sürdürdüğü gibi dehalığı anlatılınca eğitim ordusu misafirlerimiz mest oldular.

 

Bu uğraşın vatana hizmet ülkeye güzellik kattığı, böyle değerlere sahip çıkmamız gerektiği, Hani Hazretleri gibi öğretmenleri, düşünürleri, dini bütün alimleri örnek almamız gerektiği anlatıldı. Daha sonra İshak paşa Saray'ına geçildi.


Saray hakkında bilgi verildi. Böylesi bir geçmişe sahip olduğumuz anlatılarak, geçmişimize sahip çıkmada eksiklerimizin olduğu, bu eksikleri gidermede en büyük payın öğretmenlere düştüğü anlatıldı. Sarayın kalorifer tesisatı, süt Çeşmesi, Abdigör köftesi ve hikayesi anlatılarak Cemile Yassuboğa ilkokuluna dönüldü.

 

Seminer, şehir merkezinde İnegöl caddesinde bulunan işyeri esnafıyla sohbet niteliğinde tamamlandı. Bu gencecik kardeşlerimizin ülke geleceğine güzellikler katacaklarına yürekten inanıyor, başarılar diliyoruz. Yusuf Hocamıza ve idare kadrosuna da gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.

 

 

 

 

Yorum Ekle