SON DAKİKA

Doğubayazıt'taki Dar Gelirli Aileler Zor Durumda!

10 Aralık, 2023 14:00 Güncelleme: 10 Aralık, 2023 14:00 Doğubayazıt'taki Dar Gelirli Aileler Zor Durumda!

Kömür fiyatlarının döviz kurunun etkisi ile 7 bin TL’nin üzerine çıkması ile birlikte dar ve orta gelirli aileler, ısınma sorunu ile karşı karşıya. Çok sayıda vatandaş, güçlükle temin edilen kömür ve odunlarla ısınma ihtiyaçlarını giderirken, dar gelirli ailelere yapılan kömür yardımlarındaki aksamalar, vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.

Doğubayazıt Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömür yardımları, devam ediyor. Kış aylarının etkisinin arttığı şu günlerde kömür yardımlarının henüz tamamlanamamış olması, kömür fiyatlarındaki artış vatandaşın bu kışı zor şartlar altında yaşanacağının göstergesi olurken, vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar; “Doğubayazıt'ta kömür dağıtım işinin yeterli yapılamaması nedeniyle çok sayıda şikayet var. Muhtaç ailelere ısınma amaçlı kömür yardımı için bir kaç mahallede dağıtım tamamlandı. Şehrin çok büyük kesiminin yaşadığı diğer mahallelerde ve köylerde kömür dağıtımı tamamlanamadı. 2024 Yılına bir kaç gün kaldı. Siz böyle mi planlama yapıyorsunuz? Artan fiyatlar nedeniyle toplumun her kesimi zaten çok zor günler geçiriyor, bir de üzerine yaşanan bu sıkıntı daha zor günlere sebebiyet vermektedir. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi, 2024 yılının planlamasının da daha erken tarihlerde başlaması gerekmektedir” ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle