SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Kaldırım İşgallerine Son

22 Şubat, 2023 03:55 Güncelleme: 22 Şubat, 2023 03:55 Doğubayazıt'ta Kaldırım İşgallerine Son

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın verdiği talimat ile belediyeye bağlı zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrin her bölgesinde kaldırım işgallerine son vermek için büyük bir uygulama başlattı. 

Özellikle esnafın  tamamen işgal ettiği yaya kaldırımlarını temizleyen ekipler, vatandaşların ve ailelerin  rahatça gezebilecekleri alanlar yarattı.

YAYA KALDIRIMINI İŞGAL EDEN ESNAFA BÜYÜK YAPTIRIM YOLDA

Doğubayazıt Belediyesi aldığı kararları halkla paylaşan, ve halkla birlikte karar alan bir belediye, Başkan Acar'ın öncülüğünde ilçenin esnafları ile de büyük bir toplantı yaptı. 

Yapılan toplantıda Başkan Acar Şunları dile getirdi; "Benim hep hayalimdeki Doğubayazıt böyle. sokakları geniş, kaldırımları işgal edilmemiş ve aileler istedikleri gibi gezebilecekleri idi. Artık bu  kötü görüntüye bir dur demeli ve halkımızdan gelen  şikayetleri ciddi bir şekilde değerlendirmeliyiz.  Buradan da müjdelemek isterim. Eski sebze ve meyve hali yerine yeşil alan, oyun parkı, seyyar satıcılarımızın olacağı büyük ve modern bir Pazar alanı inşa edeceğiz. Güzel şehrimizin içinde bir tane seyyar satıcı bırakmayacağız. Şu an hali hazırda kullanılan açık pazar ve çevresi, halkımızın rahat nefes alacağı yeşil alana ve kent meydanına dönüştüreceğiz. Özellikle şehir merkezindeki balık satan esnafı ve çeşitli kategorideki seyyar  satıcıları  hep bir alanda toplayacağız.Yaya kaldırımını işgal eden bir tane esnaf bile olmayacak. Bugün burada esnaflarla aldığımız toplantıda katılımcı belediye anlayışı ile ortak bir karar aldık. Hiçbir esnaf kendi iş yerinin önüne 80 santimden fazla eşya çıkaramayacak gerekirse büyük yaptırım uygulayacağız. Hayal ettiğimiz Doğubayazıt'a kavuşmak için Doğubayazıt Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Halkımızın refahı Bizim için her şeyden önce gelir. Dua sizden hizmet bizden"dedi.



Yorumlar
A
Ahmet Duman1 yıl önce

Sayın başkanım, tüm ülkemizde bu tür sıkıntılar had safhada, mücadele edilmesi gereken bir sorundu, esnaftan da anlayış bekliyoruz. Allah emeklerinizi boşa vermesin Başarılar

C
Cenk1 yıl önce

Tebrik ederim çok güzel düşünülmüş. Kaldırımda yürüyecek yer yok tabi insanlar aileleriyle çarşıya çıkamıyor. Özellikle yürüyüş yolu yazın kahvehaneciler ve çay içen insanlarla dolu. Çarşının ortasında ki bu çirkin görüntü kaldirilmali. Çarşı boş insanların konaklayacağı yer olmamalı.

Yorum Ekle