SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Kaçak Su kullanımı yüzde 100 arttı

11 Temmuz, 2023 10:53 Güncelleme: 11 Temmuz, 2023 10:53 Doğubayazıt'ta Kaçak Su kullanımı yüzde 100 arttı

Doğubayazıt Belediyesine bağlı su ve kanalizasyon işleri (DOSKİ) müdürlüğünün faaliyete koyduğu 153 arıza, şikayet ve ihbar servisinin son zamanlarda aldığı kaçak kullanım ihbarları %100 arttı.

Kurak geçen bir yaz dönemi ile  ilçemizin içme suyunu büyük ölçüde karşılayan balık gölü rezervinin neredeyse tükendiği bu zamanda , halihazırda olan içme suyunun kanun dışı yollarla Kaçak kullanılması EL İNSAF dedirtti.

DOSKİ müdürlüğünün 40 kişilik Kaçak tespit ekipleri tarafından tespit edilen ve alo 153 arıza şikayet ve ihbar hattına gelen ihbarlar sonucun da  haftalık yaklaşık 20 adet kaçak aboneye ciddi cezalarla birlikte müdahale ediliyor.

Evet yanlış anlamadınız. HAFTADA YAKLAŞIK 20 KAÇAK ABONE tespit edilip cezayı işlem uygulanıyor. Ayrıca kanun dışı Kaçak yollarla tüketilen içme suyunun halı, araç, kapı pencere yıkama, bahçe sulama gibi gereksiz ve bilinçsiz tüketimde kullanıldığı öğrenildi.

Uzmanların böyle giderse, yakında su savaşlarının başlayacağı ciddi kuraklıkların olacağı dönemlerden bahsediyor. Lütfen gereksiz tüketimden kaçınalım. Bilinçsiz bir toplum olmayalım...

"SU HAYATTIR"  BOŞUNA HARCAMAYALIM.

Yorum Ekle