SON DAKİKA

Doğubayazıt’ta Halk Ekmeği ve Kent Lokantası İhtiyacı

. 21 Nisan, 2024 17:00 Güncelleme: 21 Nisan, 2024 17:00 Doğubayazıt’ta Halk Ekmeği ve Kent Lokantası İhtiyacı

Türkiye’de ekmeğe ve lokanta yemeklerine yapılan zamlar, vatandaşlar arasında büyük tepkilere neden olmuştur. Doğubayazıt ilçesinde de bu ihtiyaçlarını karşılamak için birçok vatandaşın talepleri bulunmaktadır.

Doğubayazıt, nüfusuyla beraber ilçe ve köyleriyle 114.727 kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Bu büyük nüfusa rağmen ilçede belediye tarafından halk ekmek fırını veya kent lokantası açılmamış olması, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermediği anlamına gelmektedir. 

Batı il ve ilçelerinde belediyeler tarafından açılan kent lokantaları, dar gelirli vatandaşların ekonomik ve hijyenik bir ortamda yemek yeme ihtiyaçlarını karşılamıştır. Doğubayazıt ilçesi için de bu tür sosyal hizmetlerin sağlanması oldukça önemlidir.

Doğubayazıt’ın tarihinde bu ihtiyaçları karşılamak adına önemli adımlar atılmıştır. 1973-1984 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten merhum Burhan Dumlu, fırıncıların ekmek zamlarına karşı vatandaşları korumuş ve belediye tarafından ekonomik ekmek temini için ekmek fabrikası açmıştır. 

1994-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Konyar ise kasapların kırmızı et zamlarına karşı vatandaşları mağdur etmemek adına çözüm üretmiştir. Bu tür icraatlar, Doğubayazıt halkının kalbinde yer edinmiş ve hala anılmaktadır.

Son dönemlerde de bu ihtiyaçlarını dile getiren vatandaşlar, özellikle Eşbaşkanlardan Aygül Aşan  ve Kenan Alkan gibi isimlerden cevap beklemektedir. Yapılan çağrılar ve öneriler, Doğubayazıt halkının bu konudaki beklentilerini net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Kenan Alkan’a yapılan çağrıda, ilk icraat olarak halk ekmek fırını ve kent lokantası açılması talep edilmektedir. Bu adımlar, hem ekonomik hem de sosyal açıdan ilçeye büyük katkılar sağlayacaktır. 

Bu çağrılar, Doğubayazıt’ta halk ekmek fabrikası ve kent lokantası açılmasıyla sadece ekonomik bir rahatlama sağlamayacak, aynı zamanda işsizlik sorununa da çözüm olacaktır.

Yorum Ekle