SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT’TA FORMASYON ÖĞRENCİLERİ STAJ MAĞDURU

16 Ekim, 2022 15:33 Güncelleme: 16 Ekim, 2022 15:33 DOĞUBAYAZIT’TA FORMASYON ÖĞRENCİLERİ STAJ MAĞDURU

Ücretli Öğretmenler, Yıllardır Öğretmenlik uygulaması olarak uygun görülüp çalıştırılırken şimdi öğretmenlik uygulama stajı isteyen Milli Eğitim Bakanlığı çalışan ücretli öğretmenlerin mağdur olmasına sebep oluyor.

2022-2023 Formasyon Eğitimi öğrencileri, daha önceki yıllarda olan Öğretmenlik Uygulaması 1 ve 2 sınıf dersi öğrencileri ücretli öğretmenlik yaptıklarını belgelendirdikleri takdirde muaf sayılmaktadırlar. Bu yıl ücretli öğretmenlik yapmış olmak ve yapıyor olmak muaf edilmelerini sağlamıyor.

Bilindiği kadarıyla hiçbir yönetmelikte muaf olunamaz diye bir ibare bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezi (CİMER)'e yapılan başvurular sonucu üniversiteler Yükseköğrenim Kurumları’na (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e YÖK ve Üniversitelere yönlendirmektedirler. Bu durum formasyon için uğraşan çoğu kişiyi maddi ve manevi zorlamaktadır. Lakin hiç bir yetkili merci bu duruma gereken hassasiyeti göstermemekte, sorun olan bu staj durumu herkesi zor duruma bırakmış, çoğu kişinin işinden istifa etmesine neden olmaktadır. Maddi olarak zorlanan Öğrenciler bu dönemde yapılan bu "Staj baskısı" nedeniyle zor günler geçiriyor.

Bazı yetkililer ücretli Öğretmenlere, “ücretli öğretmenlik yapmayın sadece staja yoğunlaşın" denmektedir. Ücretli Öğretmenler her türlü zorluğu göze alıp çıktılar bu yola, Maddi manevi ve psikoljik olarak uygulanan bu baskı herkesin hayatını olumsuz etkilemekte, Stajı bulunduğu ilçede yapma hakkı varken neden 100 km uzaklıkta olan Ağrı’ya kadar gidip, İbrahim Çeçen üniversitesinde staj veriliyor, bu stajı Doğubayazıt’taki üniversitede verirlerse bu mağduriyet azda olsa giderilir….

Yorum Ekle