SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT'TA ESNAFLAR KİRALARDAN ŞİKAYETÇİ!

04 Ocak, 2023 04:45 Güncelleme: 04 Ocak, 2023 04:45 DOĞUBAYAZIT'TA ESNAFLAR KİRALARDAN ŞİKAYETÇİ!

Esnaflar yüksek kira ücretlerinden yakınıyor

Yeni yılın ilk ayında artan iş yeri kiraları esnafları zor durumda bıraktı. Bazı esnaflar: “Bu artışlar karşısında dükkan kapatmaktan başka çaremiz kalmayacak” dediler.

ÇARŞI MERKEZİNDEKİ ESNAFLAR DERTLİ
2023 Yılının ilk aylarında işyeri kiralarına gelen zamlar, esnafı zor durumda bıraktı. Doğubayazıt Çarşı Merkezinde kiracı olan esnaflar yüksek artış nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Çarşı merkezindeki kiralar aylık 7 ile 10 bin lira arasında belirlenmesi esnafı zorda bıraktı. Geçen yıl 3-5 bin lira olan kiralar, bu yıl 7-10 bin liraya çıktı.

“DÜKKANLARI KAPATACAĞIZ”
Bazı Esnaflar, sözlerini şöyle devam etti: “Bu artışlar karşısında dükkan kapatmaktan başka çare kalmayacak. Kiralara bir düşüş yapılabilirse bizi de ayakta tutmak için bir destek sağlanırsa devam etmeyi düşünüyoruz. Ancak kiralar bu şekilde devam ederse daha fazla dayanamayacağız. Elektrik ve doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanıyoruz. Bankalardan çektiğimiz kredileri de ödeyemiyoruz. Kira artışı da tuzu biberi oldu. Kiraların gözden geçirilmesini istiyoruz. Kiraların artması gelir gider dengemizi bozdu.”

Yorum Ekle