SON DAKİKA

Doğubayazıt’ta Alım gücünün düşmesi bayram alışverişini azalttı

01 Mayıs, 2022 08:13 Güncelleme: 01 Mayıs, 2022 08:13 Doğubayazıt’ta Alım gücünün düşmesi bayram alışverişini azalttı

Bayram öncesinde çarşı durgun, esnaflar bayramın çarşıya uğramadığından dert yanıyor.

İnsanların hayat pahalılığı ve birçok farklı sebepten dolayı alışveriş yapmadığını kaydeden esnaflar, ‘Bayram alışverişi’ kavramının kalmadığını söylediler.

Geçen seneye göre piyasanın daha durgun olduğunu ifade eden esnaflar, yapılan indirim kampanyalarının bile işleri açmadığını belirttiler.

Müşterilerin istekten ziyade ihtiyaca göre ürün satın aldığını ekleyen işletme sahipleri, “Önceden insanlar bayram zamanı mutlaka bir şey alırdı, şimdi ise herkes olanla yetiniyor” dediler.

Esnaflar, “İnsanlar borç batağında, bir şey almak istediklerinde kredi kartı uzatıyorlar, limit yetersiz kalıyor” şeklinde konuştular.

Halkın alım gücünün düşmesinden dolayı vatandaşların gitgide piyasadan elini çektiğini söyleyen esnaflar, böyle bir durumu ilk kez yaşadıklarını belirttiler.

Esnaflar ne dediler?

Pine Potik Giyim sahibi Ahmet Sonar; “Bayram arifesi olmasına rağmen, çarşıda bir bayram havası yok. Halk, geçen sene pandemi nedeniyle, bu sene ise alım gücünün düşmesinden dolayı pek bir bayram alışverişine çıkmadı. Artık eskisi gibi ‘bayram alışverişi’ gibi bir kavram da kalmadı.”

La Dida Çanta Sahibi Mahmut Tosun; “Piyasa bomboş. Normalin dışında bir satış yok. İnsanların alışveriş yapacak gücü yok. Bayram havası denen bir şey kalmadı. İnsanlar borç batağında, bir şey almak istediklerinde kredi kartı uzatıyorlar, limit yetersiz kalıyor. Hiçbir şey eskisi gibi değil. İnsanlar para harcamamak için elinde olanlarla yetinmeye çalışıyor”

Yorum Ekle