SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT'TA 1.GELENEKSEL SEYADÊ ŞAMÊ DENGBÊJLER BULUŞMASINA DAVET

04 Kasım, 2022 08:09 Güncelleme: 04 Kasım, 2022 08:09 DOĞUBAYAZIT'TA 1.GELENEKSEL SEYADÊ ŞAMÊ DENGBÊJLER BULUŞMASINA DAVET

Doğubayazıt Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında dengbêj programı düzenleyecek.

Doğubayazıt Belediyesi arkasında bulunan otoparkta düzenlenecek programda dengbejler, Söz uçar yazı kalır" deyişini çürüterek binlerce yıllık kültürümüzü ve edebiyatımızı yaşanmış aşkların ve acıların anlatıldığı uzun havaları seslendirecekler.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Gönül Belediyeciliği kapsamında her fırsatta vatandaşlarla iç içe olacaklarını söyledi.

Başkan Acar, “Doğubayazıt Belediyesi olarak fiziki çalışmalarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimizle de vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Çok önemsediğimiz atalarımızdan bize miras olan dengbejlik geleneğini ilçemizde yaşatmaya devam ediyoruz. Çoğunlukla 50 yaş üstü büyüklerimizin seslendireceği kılamlarda tarihi, kültürü, aşkı, acıyı ve hüznü bir arada bulabilirsiniz. Bu anlamda bu kültürümüzü yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarma vizyonu ile programlarımıza devam edeceğiz” dedi.(Hamza Salman)

Açık havada gerçekleşecek olan programa tüm hemşehrilerimiz davetlidir.

TARİH : 5 Kasım Cumartesi

YER: Belediye arkası (OTOPARK)

SAAT: 12:00

Yorum Ekle