SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT SGK'DA EYT YOĞUNLUĞU

30 Aralık, 2022 04:28 Güncelleme: 30 Aralık, 2022 04:28 DOĞUBAYAZIT SGK'DA EYT YOĞUNLUĞU

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlenmesi için yaptığı açıklamanın ardından, vatandaşlar erken emeklilik işlemlerini ve prosedürlerini öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Doğubayazıt İlçe Müdürlüğüne akın ettiler. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren emekli olma hayali ile kuruma giden vatandaşlar, EYT’nin detaylarını öğrenmek istediler. Yüzlerce kişinin erken emeklilik için borçlanma ve diğer gerekli şartları sordukları görüldü. 

Bilindiği üzere, 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 Sayılı Kanun ile ortaya çıkan emeklilikte yaşa takılanlar sorunu 23 yıl sonra ortadan kalkıyor. Söz konusu tarihten önce sigortalı çalışmaya başlayan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı iştirakçileri, yaş şartı dışındaki koşulları yerine getirmişler ise hemen emekli olacaklar. Çalıştığı statüye göre sigortalılık süresi ve prim günü şartını henüz tamamlamamış olanlar ise tamamladıkları tarihten itibaren emekliye ayrılabilecekler.

SGK AÇIKLAMA YAPTI “E-DEVLETTEN DAHA HIZLI İŞLEMLER YAPILABİLİYOR”

Yaşanan yoğunlukla ilgili SGK'dan bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede, "Emeklilik işlemlerinizi e-Devlet'ten yapabileceğinizi biliyor musunuz? SGK'ya gelmeden evde, cepte, nette, 7/24, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde e-Devlet'te işlem yapabilirsiniz. Kolay, hızlı, güvenilir hizmet, e-Devlet platformunda. e-Devlet'te hizmet sürelerinizi görebilir, eksik günleriniz için borçlanma başvuru ve takibinizi yapabilirsiniz. Emeklilik başvurunuzu e-Devlet'ten yapın, işlemleriniz daha hızlı olsun." denildi... 

Yorum Ekle