SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT MÜFTÜLÜK TARAFINDAN DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Doğubayazıt ilçe müftülüğümüzün hazırlamış olduğu “İSLAMDA NAMAZ VE ÖNEMİ” konulu konferans ile 2019 yılı mevlid-i nebi haftası etkinlikleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilçemizdeki okullara yönelik etkinlik ve faaliyetler kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “40 HADİS EZBERLEME, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YAZMA İLE LİSELER ARASI UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI”NDA dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi programı düzenlendi. 15 Ocak, 2020 09:16 Güncelleme: 15 Ocak, 2020 09:16 DOĞUBAYAZIT MÜFTÜLÜK TARAFINDAN DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

DOĞUBAYAZIT MÜFTÜLÜK TARAFINDAN DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Doğubayazıt ilçe müftülüğümüzün hazırlamış olduğu “İSLAMDA NAMAZ VE ÖNEMİ” konulu konferans ile 2019 yılı mevlid-i nebi haftası etkinlikleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilçemizdeki okullara yönelik etkinlik ve faaliyetler kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “40 HADİS EZBERLEME, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YAZMA İLE LİSELER ARASI UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI”NDA dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi programı düzenlendi.

Törene  İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Doğubayazıt Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar, Ağrı İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ertoğrol, SYDV Müdürü Mehmet Arvas, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer İsmailoğulları ve Ticaret Odası Başkanı Ali Efe  katılım sağladılar.

Programa Halife Yusuf İmam Hatip Orta Okulu 8.sınıf öğrencilerimizden “Muhammed Eset Can’ın kuran-ı kerim tilavetiyle başlandı.

 Akabinde İlçe Müftüsü Adem Özdemir’in açılış konuşmalarıyla devam etti. İlçe Müftüsü konuşmalarında 2019 yılı mevlid-i nebi haftası etkinlikleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilçemizdeki okullara yönelik etkinlik ve faaliyetler kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “40 HADİS EZBERLEME, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YAZMA İLE LİSELER ARASI UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI hakkında bilgi verdi. Ardından programa katılan ve İlçe Müftülüğünün Programlarına hem maddi hem manevi destek veren başta İl Müftüsü Tandoğan Topçu’ya İlçe Başkanı Mustafa Konyar, Ağrı İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ertoğrol, SYDV Müdürümüz Mehmet Arvas, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer İsmailoğulları ve Ticaret Odası Başkanımız Ali Efe’ye programa katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundular.

Program İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun konferansıyla devam etti. İl Müftüsü konuşmalarında “İSLAMDA NAMAZ VE ÖNEMİ” hakkında bilgi verirken sözlerine şöyle devam etti; Yüce Allah insanı kendisine iman ve ibadet etmek için yaratmıştır. İbadet ise; boyun eğme, itaat etme, emrin gereğini yerine getirme gibi manaları ifade eder. İslam'ın her emir ve yasağına uymak ibadettir. İbadetlerin en önde geleni namazdır. Yüce Allah, ilk insan ve ilk peygamber Adem (a.s.)’den itibaren bütün insanları “namaz” ibadeti ile sorumlu tutmuş ve bütün peygamberler, kavimlerine “namaz” kılmalarını emretmiştir.

Yüce Rabbimiz ve sevgili Peygamberimiz “namaz” üzerinde ısrarla durmuş, namazlarını kılanlara mükâfat, kılmayanlara ise ceza olduğunu bildirerek beş vakit namazın kılınmasını teşvik etmiş ve terkinden sakındırmıştır diyerek sözlerini tamamlayan il müftümüz programda emeği geçen başta İlçe Müftümüz Adem Özdemir ve İlçe Müftülüğü personellerine teşekkürlerini sundular.

Ardından ödül törenine geçildi. 2019 yılı mevlid-i nebi haftası etkinlikleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilçemizdeki okullara yönelik etkinlik ve faaliyetler kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “40 HADİS EZBERLEME, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YAZMA İLE LİSELER ARASI UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI”NDA dereceye giren öğrenciler listesi

UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ SINAVI YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

1.RAMAZAN DEMİR DR.RIZA ERTUĞRUL ERYILMAZ ANADOLU LİSESİ

2.AHMET BULUT DR.RIZA ERTUĞRUL ERYILMAZ ANADOLU LİSESİ

3.MEHMET NURİ KARADUMAN 70.YIL ANADOLU MESLEK LİSESİ

40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

1.ÜMMÜ GÜLSÜM ARPACI HALİFE YUSUF İMAM HATİP ORTA OKULU

2.ASUDE KESKEN GFATİH ORTA OKULU

3.HİCRAN ÖZER HALİFE YUSUF İMAM HATİP ORTA OKULU

KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

1.EKİNNUR İÇTEN HALİFE YUSUF İMAM HATİP ORTA OKULU

2.EYÜP EMENGEN GÜRBULAK KÖYÜ ORTAOKULU

3.SÜMEYYE ŞAHİN SAİD-İ NURSİ İMAM HATİP ORTAOKULU

ŞİİR YAZMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

1.SÜMEYYE ÖZTÜRK HALİFE YUSUF İMAM HATİP ORTA OKULU

2.HAVİN ÖZER HALİFE YUSUF İMAM HATİP ORTA OKULU

3. MERVE DAĞTEKİN HALİFE YUSUF İMAM HATİP ORTA OKULU

4.MEHMET CAN DORU SAİD-İ NURSİ İMAM HATİP ORTA OKULU

5.LEYLA EMENGEN GÜRBULAK KÖYÜ ORTAOKULU

Haber:ERhan Baydar










Yorum Ekle