SON DAKİKA

Doğubayazıt'lı Vatandaşlardan Vekillere Ağır Eleştiri; "Bizleri Kaderimize Terk Ettiler"

. 22 Nisan, 2024 15:03 Güncelleme: 22 Nisan, 2024 15:03 Doğubayazıt'lı Vatandaşlardan Vekillere Ağır Eleştiri; "Bizleri Kaderimize Terk Ettiler"

14 Mayıs 2023'te gerçekleşen milletvekili seçimlerinin üzerinden neredeyse bir yıl olmak üzere. Doğubayazıt'ta yaşayan vatandaşlar, Gürbulak sınır kapısında yaşadıkları sıkıntıları ve vekillerinin seslerine kulak vermemelerini dile getiriyor.

Gürbulak sınır kapısında günü birlik hayatlarını sürdürmeye çalışan Doğubayazıtlılar, ortalama 20 saat ve üzerinde kuyrukta bekliyor. Bu süre zarfında tuvalet, su ve dinlenme yeri gibi temel ihtiyaçlar karşılanamıyor. Ayrıca, 2 yıldır bitmeyen bir inşaatın gölgesinde, ne zaman tamamlanacağı belli olmayan bir belirsizlik içerisinde kalmış durumdalar.

Ak Parti Milletvekili Ruken Kilerci, DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Sakık, Nejla Demir ve Heval Bozdağ'a seslenen Doğubayazıtlılar, "Mecliste neredeyse bir yıl geçmek üzere, Gürbulak sınır kapısını, eğitim camiasını, PTT kuyruklarını, hastane yerini, sivil toplum örgütlerini kısacası koskoca ilçeyi terk ettiniz." diye isyan ediyorlar.

Seçim zamanlarında kapı kapı dolaşarak halkın taleplerini dinleyen milletvekillerinin, seçimlerin ardından bu talepleri görmezden geldiği eleştirileri yükseliyor. Vatandaşlar, kendi kaderlerine terk edildiklerini, temsilcilerinin sadece seçim zamanlarında hatırlanıp, geri kalan zamanda unutulduklarını ifade ediyorlar.

Doğubayazıt halkı, yaşadıkları bu sorunların çözümü için vekillerinin birebir ilgilenmesini, sıkıntılarını meclise taşımasını ve acil çözümler üretmesini bekliyorlar.

Yorum Ekle