SON DAKİKA

Doğubayazıt'lı Vatandaşlar Ucuz Ekmek İstiyor

24 Aralık, 2022 12:20 Güncelleme: 24 Aralık, 2022 12:20 Doğubayazıt'lı Vatandaşlar Ucuz Ekmek İstiyor

Doğubayazıt'ta geçtiğimiz günlerde Ekmeğe yapılan zamla beraber ekmek fiyatı 3,5 TL oldu. Birçok yerde olduğu gibi Doğubayazıt'ta da ucuz ekmek için vatandaşlar, ekmek büfelerinin kurulmasını istiyor.

Nüfusu yaklaşık 120 bini bulan Doğubayazıt'ta vatandaşlar artan un fiyatlarıyla birlikte ekmeğe yapılan zamlardan şikayetçi olduklarını belirterek, “halk ekmek” uygulamasıyla ucuz ekmek tüketmek istiyor.

Bazı yerlerde olan  halk ekmek fabrikalarını ve büfelerini örnek göstererek “halk ekmek” fabrikası ile büfelerinin Doğubayazı'ta da kurulmasını istiyor.

Halk ekmeğin uygun üretim yapılan ve kâr amacı gütmeyen, vatandaşa ucuza ekmek yedirmeyi amaç edinmiş işletmeler olduğunu belirten vatandaşlar, Türkiye’nin birçok şehrinde belediyelerin işlettiği halk ekmek fabrikalarının Doğubayazıt'ta da kurulması için yetkililere seslendi.

Vatandaşlar, Doğubayazıt Belediyesinin dar gelirlileri düşünerek bir an önce “halk ekmek” fabrikası kurması gerektiğini belirterek, fabrikanın açılmasıyla kentin belirli yerlerinde satış noktası oluşturulması, dar gelirlilerin temel ihtiyaçlarının en başında gelen ekmeği en kaliteli ve en ucuza satması çağrısında bulundular...

Yorum Ekle