SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT’LI VATANDAŞLAR DERELERDEN ŞİKÂYETÇİ

14 Temmuz, 2022 11:41 Güncelleme: 14 Temmuz, 2022 11:41 DOĞUBAYAZIT’LI VATANDAŞLAR DERELERDEN ŞİKÂYETÇİ

Doğubayazıt Merkez Muhtarlar Başkanı ve Çiftepınar Mahalle Muhtarı Ayhan Sağdıç, Sosyal Medyada halkın sorun ve sıkıntılarını gönüllü olarak dile getiren Yusuf Erdeniz’e ilçe merkezinde geçen derelerin yaymış olduğu koku ve hastalıklar nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Muhtar Sağdıç yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; Öncelikle bütün vatandaşlarımızın geçmiş kurban bayramını kutlarım, yıllardır ilçemizin kanayan yarasıdır bu dereler, defalarca yapmış olduğumuz şikâyetler nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) bizlerin çektiği bu sıkıntılara çare olmuyor. Derelerin üzerinin kapatılmasını istiyoruz, DSİ bizlere yapmış olduğu açıklamalarda derelerin kapatılmasının yasak olduğunu dile getiriyorlar, bizde diyoruz ki, madem yasaksa bari kenarlarını ve altının beton ile yapılması durumunda, akan suların dereleri kendiliğinden temizlemesi sağlar diyoruz, dere kenarlarına yeni yapılan apartmanlarda 25-35 dairelik evler vardır, burada bu dairelerin giderlerinin derelere bağlandığını görüyoruz bu giderlerin iptal edilip kanalizasyon şebekesine bağlanmasını istiyoruz bu şekilde olması her türlü pislik ve hastalığa neden oluyor. Burada sizlerin aracılığıyla yetkilileri göreve davet ediyorum bu sıkıntılarımıza bir çare bulsunlar” dedi…  

Haberin Video linki ; 

https://www.facebook.com/100077092552968/videos/327262046159878

Yorumlar
A
Ahmet Çelik2 yıl önce

Çok yerinde bir tespit! Allah razı olsun. Gerçekten bu soruna el atmak gerekiyor. İnsan sağlığı her şeyin üstündedir. Ayrıca çok çirkin bir görüntü. Yakışmiyacak bir durum!!! Ayhat Sağdıç kardeşimize teşekkür ederiz.

Yorum Ekle