SON DAKİKA

Doğubayazıt'lı Şadiye Koçkar, Yeşil Sol Partiden Aday Adayı

28 Mart, 2023 08:06 Güncelleme: 28 Mart, 2023 08:06 Doğubayazıt'lı Şadiye Koçkar, Yeşil Sol Partiden Aday Adayı

Doğubayazıt'ta Kuran Kursu Hocalığı yapmış olan Şadiye Koçkar, Yeşil Sol Parti’den Ağrı Milletvekili Aday Adayı oldu. Koçkar, Adaylık başvurusunu yaptı. Koçkar, başvuru sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Başvurumuzu Partimize yaptık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ŞADİYE KOÇKAR KİMDİR;

Şadiye Koçkar, 1971 yılında Doğubayazıt'ta doğdu ve burada ikamet etmekte olup 4 çocuk annesidir.

20 yıllık Ticari Hayatı vardır. Doğubayazıt Müftülüğüne bağlı Kuran kurslarında Hocalık yapmıştır. Muhafazakar ve Hoca olma yönüyle Doğubayazıt ilçesinde halen halkına hizmet vermektedir.

1990 yılından beri kendi siyasi partisi olan Halkların Demokrasi Partisinde de her zaman aktif olarak çalıştı.

2019 yılında vatandaşların ısrarı üzerine Diyadin'de Belediye Başkan kadın kotasında aday adayı oldu. 

Çalışmalarını hiç aksatmadan partisinde çalışmalara devam eden, Şadiye Koçkar müftülük bünyesinde kuran kursu hocalığı yaptığından Ağrı il ve ilçelerinde Şadiye Hoca diye bilinmektedir. 7 Haziran seçimlerinde Ağrı'da milletvekili aday adayı oldu . Milletvekili Bedran Öztürk ile il başkanı Hacı Yılmaz tarafından Milletvekili Bedran Öztürk başkanlığındaki kurumda Ağrı il eş sözcüsü olarak seçildi. 

Çalışmalarını devam eden Şadiye Koçkar, muhafazakar yönüyle Ağrı'da ve tüm ilçelerde, ikamet ettiği Doğubayazıt'ta sevilen biri olmakta.

1 Kasım seçimlerinde İstanbul 1. bölgede aday olarak partisi HDP tarafından seçildi. İstanbul, Üsküdar ilçe başkanlığı bünyesinde seçim çalışmalarında milletvekili Hüda Kayay'la tanıştı. Seçim sonrası Hüda Kaya tarafından Diyarbakır'daki panele davet edilen Şadiye koçkar Huda Kaya başkanlığındaki Demokratik İslam kongresine davet edilerek şura üyesi olarak seçildi. 

Bugüne kadar kurumları adına kolektif çalışmalarına kendi partisi içinde hiç bırakmadı. 

Ağrı ili ve ilçelerindeki vatandaşlar ve çalışma arkadaşlarının ısrarı üzerine  2023 yılı mayıs ayı milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Yorum Ekle