SON DAKİKA

Doğubayazıt'lı Öğrenciler ‘Tulpar Bize Geldi’ Projesi ile Türkiye Birincisi oldu

31 Ekim, 2023 14:29 Güncelleme: 31 Ekim, 2023 14:29 Doğubayazıt'lı Öğrenciler ‘Tulpar Bize Geldi’ Projesi ile Türkiye Birincisi oldu

Doğubayazıt’ta bulunan Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, ‘Tulpar Bize Geldi’ Projesi ile Türkiye Birincisi oldu!...”

Doğubayazıt'ta yeni kurulan Yatılı Bölge Ortaokulu, kısa sürede büyük bir başarı hikayesine imza attı! Okulun öğrencileri Berrin Köroğlu ve Ela Hacıoğlu, danışman öğretmenleri Beray Ezgi Varkal rehberliğinde gerçekleştirdikleri "Tulpar Bize Geldi" projesi ile Türkiye genelinde düzenlenen TÜBİTAK 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda birincilik unvanını kazandılar.

Bu özel başarı, okulun sadece ilk yılında gerçekleşti. "Tulpar Bize Geldi" projesi, Türkçe alanında titiz çalışmaların ürünü olarak hayata geçirildi ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen rakipleri geride bırakarak zirveye ulaşıldı.

Okul yönetimi, öğrencilerin bu muazzam başarısını gururla kutladı ve "2022-2023 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayan okulumuz, henüz ilk yılında Türkiye birinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Öğretmen ve öğrencilerimize bu büyük başarılarından dolayı teşekkür ediyor, gelecekteki başarılarının devamını diliyoruz," dediler.

Ayrıca, danışman öğretmen Beray Ezgi Varkal, Ağrı'da düzenlenen bir seminerde TÜBİTAK birinciliği ile ilgili tecrübelerini paylaşarak bu büyük başarı hikayesini daha da vurguladı. Doğubayazıt'ın ve Yatılı Bölge Ortaokulu'nun ismi, bu ulusal birincilikle daha da parlarken, öğrencilerin özverili çalışmaları büyük bir ilham kaynağı oldu...

Yorumlar
A
Ahmet Çelik8 ay önce

Öğrencilerimizi ve yöneticilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Yorum Ekle