SON DAKİKA

Doğubayazıt Belediyespor Hocası İshak Özbey'den Açıklama ;

02 Temmuz, 2021 20:28 Güncelleme: 02 Temmuz, 2021 20:28 Doğubayazıt Belediyespor Hocası   İshak Özbey'den Açıklama ;

9 Haziran'da başlayıp, 27 Haziran'da son bulan 18 günlük ligin genel değerlendirmesini kendi adıma yapmak istedim kamuoyunda dolaşan yalan haberlere itibar etmemeniz için ve teşekkür amaçlıdır... 

Futbolun bir şehir için ne kadar onemli olduğunu Kısa sürede şehirde bambaşka bir atmosfer oluşturduğunu, insanların sosyalleşmesini ve şehre farklı bir heyecan kattığını görmüş olduk.

Belediye başkanı Yıldız acar'ın ve başkan Ahmet Beyter'in çabası sonucunda oluşturulan Doğubayazıt Belediye Spor kısıtlı imkanlarla 14 Mart'ta toplandı. 3 aylık bir hazırlık dönemi boyunca çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 

Takımın futbolcularının tamamına yakını bu bölgenin çocuklarından kuruldu, farklı bir algı oluşturan kesimler iyi okusun 

bahsedildigi  gibi çok büyük bütçelerle kurulan bir ekip olmadığımızı belirtmek isterim.

5 Oyuncu Iğdır'dan 

4 Oyuncu Ağrı'lı

2 Oyuncu Diyadin 

3 Oyuncu Doğubayazıt 

3 OyuncuTrabzon 

2 Oyuncu Giresun 

1 Oyuncu Adana  

Toplam 20 kişilik bir ekiple 14 Mart'ta hazırlıklara başladık.

Çok büyük engellerle karşılaştık oyuncuların konaklamasi için bir tesis ortamı oluşturuldu ama yeterli seviyede olmadığı için  oyuncuların hastalanmasına sebeb olan  birçok eksik vardı. 

 Antreman sonrası duş alabilmek için günlerce hamama gitmek zorunda bırakıldık tesisi Elektrikli ısıtıcılarla ısıtmaya çalıştık, yemek ve asçımızın hakkını vermek lazım çok iyiydi. Antreman ekipmanlarımız hiç yoktu dağda bayırda orda burda çalışmaya çalıştık.

İlçedeki var olan spor tesisleri ve stadyum imkanlarından son 2 hafta hariç  hiç faydalanamadık ilçenin tek takımı  olan Doğubayazıt Belediye Spor nereyi temsil ediyor çok merak ediyorum. Her antremanda onlarca sivilin ve sporcuların sahayı  işkal etmesi sağlıklı çalışmamıza engel oldu.

Var olan 20 yılık spor tesisi mültecilere tahsis edilmis Durumda ...

İlçede spor adamıyım diye geçinen sevgili abilerimiz Hiçbir gün bizleri ziyaret etmediler sebebini çok merak ediyorum? nedir acaba?  puan aldığımız  zaman tebrik için  aramayanlar puan kayıplarında terimiz soğumadan  arayip eleştirmeleri  hiç ahlaki bir yaklaşım değildi!!!

-Maçlarin başından son haftasına kadar ligin bitmesiyle birlikte  birtane saygıdeğer iş adamımız zerre kadar katkı sunmaması çok acı bir durum!

-Ağrı Spor Doğubayazıt'lılar sayesinde Profesyonel ligte tutunuyor her yıl çok ciddi bir ekonomik destek verildiğini çok iyi biliyoruz. Ağrıspor Kulüp Başkanı Sayın Mehmet yıldırım Doğubayazıt Belediyespor'a vefa borcunu ödemek için Ilıca Spor maçında sahaya inip gövde gösterisi yaptı bol bol resimler ve vaat  ettiği  prim sözünün yanlış anlaşıldığını ifade ederek takımın 9 maçlık periyot sonunda finale çıktığı zaman ödeyeceğini  dile getirmiştir. Şahsım adına bende burdan söz veriyorum Ağrıspor süper lige çıksın 100 bin dolar prim sözü veriyorum!!! 

Kendisine bu nazik davranışından dolayı teşekkür ederiz.

-Maçlarımızda özellikle emniyet seyircileri almamak için çok çaba gösterdi, aynı durum deplasman maçlarında çok doğal birşekilde taraftarı oynandı. 

Sportif başarıya bakacak olursak kısa zamanda kurulan bir ekipte  oyuncuların tamamına yakını süper amatör liginde gelen birkaç bal ligi  tecrubesinde olan oyuncularımızdan kurulu ekibimiz fedakarca mücadele etti. Erzurum'un 2 takımıyla aynı bütçelerle mütevazı kurulan ekiplerdik  TFF nin kavurucu sıcaklarda Çarşamba pazar 3 günde bir maç yaptırması işkenceydi, 

Hiçbir maçta rakiplerimize ezilmedik çoğu maçta üstün olan taraf bizdik  kaybettiğimiz maçlarda hep son dakikalarda basit hatalar sonucunda puan kayıpları yaşadık. teknik ekip olarak zaman zaman bizlerinde hataları oldu ilk defa şans buldugumuz bu ligte birçok şeyi tecrübe edinmiş olduk.

-Grubumuzun birdiğer ekibi Iğdır Belediyespor'un verdiği rakamlar çok ciddi rakamlardı, 2 oyuncusunun maliyeti bütün

 takımımızın maliyetine bedeldi, bölgesel amatör ligde tek maça 10 bin TL, 7 bin TL, gibi primler verildi tebrik ederiz, Gönüllü başkanları CANTÜRK ALAGÖZ beyefendi Iğdır'ı belki süper lig olmaz ama, PTT 1.ci ligine taşıyacağı söylemleri şehrine olan sevgisinin göstergesidir. 

Bizlerde açıkçası imrenmis olduk bu durumda takımlarında ayrı bir atmosferin yaşanmasına ve  nekadar  iddiali olduklarına şahitlik ettik, hakemler üzerindeki etkileri ve lobi olarak çok güçlü gözüktüler.

Iğdır belediyespora çıktığı bu yolda başarılar dilerim inşallah bir hafta içinde oynanacak olan final maçlarında adını 3 lige yazdıran ekip olur... 

örnek alınması gereken bir tablo 

Son olarak iyi niyetli  bütün futbolcu kardeşlerime, Belediye Başkanımız Yıldız Acar'a  ve Kulüp Başkanı Ahmet Beyter'in fedakarca, cesurca her türlü engele karşı  böyle bir oluşum yaptıkları için ve bu oluşumda çalışma şansı verdikleri için kendi adıma çok teşekkür ederim. Yönetim olarak çok yalnız kaldıklarını gördük yinede pes etmediler sonuna kadar getirdiler.

Doğubayazıt halkının ve Futbol ailesinin tüm fertleri şunu çok iyi bilmeliler ki  Spor; sevgi, barış, dostluk ve kardeşliktir. Bu şehre ve bu takıma lütfen herkes sahip çıksın  Seneye inşallah daha iyi bir ekiple daha güzel işler başaracaklarini umut ediyorum. 

Bu takımın bir hocası olarak görevi kabul ederken uzun yıllardır  hayalim olan bu şehirde iyi bir takım yapmak ve burada birşeyler başarmaktı, hep dile getirdim  Doğubayazıt Spor adının  biryerlerde  duyulacaksa, gerekirse malzemecilikte yapacağımı belirtmiştim, görevi o şekilde kabullendim, hocalık beklentim hiçbirzaman olmadı, olsa 7 yıldır güncellemediğim belgemi  gider başka şehirde şansımı denerim. 

Kendi memleketim olmasından dolayı hiçbir fedakarlıktan asla kaçınmadım ne şartlarda çalıştığımı nasıl bir çaba içinde olduğumu 

Sadece oyuncularım ve ben biliyorum  çoğu şeyi sineye cektim görmezden geldim ve hep dik  durmaya çalıştım bugün çok şükür vicdan olarak rahatım elimden gelenin en iyisini vermeye çalıştım iyi veya kötü 

Hiç kimse anasının karnında hoca olarak doğmuyor benimde birçok hatam olmuştur ama iyi tecrübe oldu iyiki bu coşkuyu heyecanı yaşadım. Doğubayazıt Belediyespora bundan sonraki sezonlarda başarılar dilerim inşallah profesyonel liglerde görürüz.

Saygılarımla İshak Özbey

Yorum Ekle