SON DAKİKA

Doğubayazıt Belediyesinden Çiftçilere Destek

13 Eylül, 2022 16:19 Güncelleme: 13 Eylül, 2022 16:19 Doğubayazıt Belediyesinden Çiftçilere Destek

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, 30 hektarlık alanda yetişen organik sebze ve meyveleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere satın alarak çiftçiye destek oldu. 

Doğubayazıt'ın tarımsal alanda gelişmesi, sürekli üretim halinde olması açısından çiftçinin yanında da olan Doğubayazıt Belediyesi, üreticinin ve tüketicinin daima yanında yer alarak yeni bir hizmete daha imza attı.

‘’TARLADAN HALKA’’ Projesi kapsamında 30 hektarlık alanda yetişen domates, biber, kavun, karpuz vb. organik ürünleri Kadın ve Aile Hizmetleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri ile beraber toplayan başkan Acar, topladıkları ve satın alacakları ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına taşıyacak. 

ACAR; ‘’GENÇ GİRİŞİMCİYE TOHUM VE FİDE DESTEĞİ VERECEĞİZ’’

Belediye başkanı Yıldız Acar; "ilçemizin bu çoraklıktan kurtularak tarımsal ve organik ürünler konusunda gelişmesi için yapılacak her atılımda bizde çiftçimize fide ve tohum desteği vereceğiz‘’ dedi. Açıklamanın devamında ise; ‘’Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için atılması gereken en önemli adımlardan birisi olan organik tarımın ilçemizde gelişmesi adına attığımız ve atacağımız adımlarla, hem üreticinin yanında, hem de ihtiyaç sahibi olan alım gücü olmayan vatandaşlarımıza destek olacağız. Bizler bu coğrafyada yaşayan, koca bir aileyiz. Beraber çalışalım, üretelim ve kazanalım. Toplumumuzun gelişebilmesi için sürekli üreten ve bilinçli tüketenler olalım. Bu konuda üreticiye destek olmak adına bizde elimizden geleni yapmaya hazırız. Bugün 30 hektarlık alanda yapılan hizmet ve bu üretim gerçekten takdire şayan. Umuyoruz ve inanıyoruz ki bu büyük emek, birçok insanımıza örnek olacaktır.  Ve bu konuda Musa Koç Bey’e halkım adına çok teşekkür ederim. Ve bunu bir örnek sayarak, adım atacak çiftçimize Doğubayazıt Belediyesi olarak fide ve tohum desteğinde bulunacağımızı buradan dile getirmek istiyorum’’  dedi.

Yorum Ekle