SON DAKİKA

Doğubayazıt Belediyesi DSİ'nin Yapması Gereken İşi Yapıyor

10 Kasım, 2021 12:06 Güncelleme: 10 Kasım, 2021 12:06 Doğubayazıt Belediyesi DSİ'nin Yapması Gereken İşi Yapıyor

Haber: Hamza Salman

Uzun zamandan beridir vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan, şehir merkezinin içinden geçen dereleri Doğubayazıt Belediyesi temizliyor.

Çiftepınar Mahalle Muhtarı Ayhan Sağdıç; "Devlet Su İşleri (DSİ) hizmet alanında bulunan dereleri yaptığımız bütün şikayetlere rağmen temizlemediler. bizde son çare olarak Belediye Başkanımız Yıldız Acar'a şikayetlerimizi dile getirdik sağ olsun oda gereğini yaptı" dedi.

Belediye Başkanı Yıldız Acar ise yaptığı açıklamada; "Bazı insanlar olmasını ister, bazıları olmasını bekler, bazıları ise oldurur. Biz Doğubayazıt'ta belediye olarak gerekli hizmetleri yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bununla da durmadık bize ait olmayan DSİ'ye ait olan fakat halkın duyduğu rahatsızlıktan bize gelen yoğun şikayet üzerine DSİ'ye ait kanal temizliğini de halkımız rahat etsin diye yapmak gereği duyduk. Doğubayazıt halkı bilmelidir, Doğubayazıt'ta bazı yollar karayollarına ait ve kanallar DSİ'ye ait bizim müdahale etme gibi bir durumumuz yok. Mesela xani baba turizm bakanlığına bağlı sit alanı oraya müdahale etme durumumuz yok. Ama her şeye rağmen halkın talebi ve isteği üzerine yinede gönüllü temizliği yapma gereği duyuyoruz. Söz konusu halkımız olunca halkın talepleri bizim için önemlidir. Yine bir ilke imza atarak, halk huzur bulsun diye pis görüntü ve kokuya maruz kalmasın diye halka olan görev ve sorumluluk duygusu ile işimiz olmayan bir durumu halk adına fedakarlık ediyoruz. Her vatandaş ve her kurum görev ve sorumluluklarını yerine getirirse hiç bir sorun olmayacak. Dualarınız bizim en büyük desteğimiz" dedi.


Yorum Ekle