SON DAKİKA

Doğubayazıt Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Önem Veriyor

19 Mart, 2022 12:04 Güncelleme: 19 Mart, 2022 12:04 Doğubayazıt Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Önem Veriyor

Doğubayazıt Belediyesi, ‘Yeşil bir Doğubayazıt için’ yola çıkarak, Doğubayazıt'ı görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir ilçe konumuna getirmek için ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Mahallere yeni yapılan yolların kaldırımlarına ağaç dikimi gerçekleştiren Doğubayazıt Belediyesi, İlçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyor. 

Ağaçlandırma çalışmaları hakkında açıklama yapan yetkililer; İlçenin doğal elemanları olarak ön plana çıkan cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu belirttiler. İlçe genelinde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Belediye mahallelerde ağaçlandırma ve yeşil alan yapımı çalışmalarına da devam ediyor.

İlçenin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak ağaç türlerinin Doğubayazıt'ta yaygınlaştırılacağını belirten yetkililer; vatandaşların ilçede sağlık içinde yaşamalarına katkıda sağlayacak ağaçlandırma çalışmalarının ilçenin kentleşmesi açısından önemlidir. Doğubayazıt park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir ilçe haline dönüştüreceğiz. dediler.


Yorumlar
a
ali2 yıl önce

bnu bışar çoktın yapıyor beledıye ye neden mal edılıyor

A
Ahmet Çelik2 yıl önce

Halk olarak da bize düşen bu dikilen ağaları korumak, destek çıkmak. Hep birlikte yaşanabilir bir Doğubayazıt olmaya samimi, dürüst bir gayret göstermek.

C
CAYAN2 yıl önce

güzel ilçemizin ağaçlandırılması ve yeşilenedirilmesi takdir edilecek bir çalışma tebrık edeiyorum ama önemli olan ağaçlandırmaktan sonrası sulamak ve sahip çıkmak.

Yorum Ekle