SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI BASINA AÇIKLAMADA BULUNDULAR

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI BASINA AÇIKLAMADA BULUNDULAR 05 Ağustos, 2016 06:13 Güncelleme: 05 Ağustos, 2016 06:13 DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI BASINA AÇIKLAMADA BULUNDULAR

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI BASINA AÇIKLAMADA BULUNDULAR

 

 

Doğubayazıt Belediyesi eş başkanları Av.M.Rohat Özbay ve Delal Tekdemir  ilçedeki yerel ve ulusal basın çalışanları ile kahvaltıda  bir araya geldi.

 

Murat Campingte gerçekleştirilen kahvaltı buluşmasına  Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Av.M.Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, eş başkan yardımcıları Berrin Öztürk ve Bülent Erşik,daimi meclis üyeleri Halime Keskin ve Mustafa Ergül,Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Dönder ile  yerel ve ulusal basın çalışanları katıldı.

Yapılan kavaltı buluşmasında, basın sordu Eş Başkanlar yanıtladı.

Genellikle yapılan açıklamalar şöyle

 

DARBE:

 

İki yıldır olağan üstü bir süreçte geçiyoruz. Büyük bir badire atlattık. Parti olarak darbeye karşıyız.

 

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI:

 

Ekonomik sıkıntılar var. İller bankasında gelen pay ancak personel giderlerini karşılıyor. Kredi ve  öz kaynaklarla çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar alt yapı verileri yoktu. Biz bunlara yapmaya çalışıyoruz. Asfalt olmayan yerlere parke taşı döşeniyor. Şu anda Rıfkı Başkaya Caddesi ile Ağrı Caddesinde hem kanalizasyon hem de asfaltlama çalışmaları yapıyoruz. Ancak çalışmalar rantabiliteli gitmiyor. Aras-Edaş'ın kent içersindeki alt yapıda korsanvari çalışmaları yapım işinin hızını kesmektedir. Tahminen Aras-adaşın yaptığı tahribatın dolayı745 milyona artı 250 milyon  cezai yaptırım yapmıştır. Bunun 450 milyonu alınmıştır. Ayrıca bozuk yolların yapısını da Aras-Edaş'a yaptırılacaktır. Cadde ortasındaki direkler Aras-Edaşın tasarrufunda. Kaldırılmaları için ikazda bulunduk. Buda zaten çalışmalar önünde engeldir.

 

 

TRAFİK SORUNU

 

Kent suratla büyümekte. Dolayısıyla trafik sorunu çok önem arz etmektedir. Kaldırımların üzerine park etme olayları yaşanıyor. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi ise, İlçe Trafik komisyonuna önerilerde bulunduk. Trafiğin caddelerde tek yönlü olması ve araçlardan park ücreti alınması için görüşmeler devam etmektedir.

 

DERELERİN İSLAHI

 

Derelerin ıslahı DSİ uhdesindedir. Dolayısıyla bu kurumun uhdesindeki paletli aracımız olmadığı için derelerin ıslahında arzulanan çalışmaları yapamıyoruz.

SU SORUNU

 

Yapılan su projesini henüz teslim almış değiliz. Su'yun %67 oranında kaçak kullanıyor. Kaçak oranı yüksek orandadır. Kısman şebeke olmayan ve imar olamayan yerlere su gitmiyor. Balık gölünde günlük 3450 metre küp su alınmaktadır. Avrupa verilerine göre 40 yıl sonra Balık gölü doğa koşullarının değişmesi nedeniyle kuruyacaktır. O Zaman susuzlukla karşı karşıya kalınacaktır.

Su saatlerinin bazılarında anormanlık yaşanıyor. Bazen hava geliyor. Önlemleri alınıyor. TOKİ konutları hizmet alanı dışındadır. Buna rağmen arıtmadan su temin ediliyor. Göçük nedeniyle sızma oluyor. Bu yüzden o vana zorunlu olarak kapatıldı. Bu yüzden TOKİ'ye su bazen gidemiyor. Özel idare ihaleye yakın zamanda çıkacak. O zaman su sorunu azalacak.

 

DOĞAL GAZ

 

Bakanlar kurulu kararı gerekiyor. Şirket Kurulması için bu kararın çıkmazı şarttır.

Haber: Sıddık Söyler FOTO:Cavat Güner

 

Yorum Ekle