SON DAKİKA

Doğubayazıt Asa Et Kombinasına Vali Varol'dan Ziyaret

26 Mayıs, 2021 12:59 Güncelleme: 26 Mayıs, 2021 12:59 Doğubayazıt Asa Et Kombinasına Vali Varol'dan Ziyaret

Vali Dr. Osman Varol, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleriyle Doğubayazıt’ta kurulan Asa Et Kombinasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Asa Gümrükleme Antrepoculuk İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait birleştirilmiş et tesisinde incelemelerde bulunan Vali Varol, hayvan varlığı açısından önem teşkil eden Ağrı'nın sığır ve koyunlardan elde edilen etlerin karkas ve kemiksiz olarak veya et ürünleri şeklinde değerlendirilmesine olanak tanıyan önemli bir projenin örneğini görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

İncelemeleri sırasında Vali Varol, 4 bin metrekare alan üzerinde kurulu, tam kapasite ile çalışması halinde günlük 250 büyükbaş ve 1988 adet küçükbaş kesim kapasitesine sahip olan kombinanın personel durumu, altyapısı ve üretim faaliyetlerine ilişkin Firma Yetkilisi Ahmet Kayabaşı’ndan detaylı bilgi aldı.

Vali Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, TKDK İl Koordinatörü Murat Keskin de eşlik etti.

Yorum Ekle