SON DAKİKA

Diyadin Türk Telekom Ortaokulu köy ziyaretleri

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Diyadin Türk Telekom Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, devamsızlık yapan ve eğitimlerini yarıda bırakan öğrencileri yeniden eğitime kazandırmak için köy köy dolaştı. 20 Kasım, 2017 02:40 Güncelleme: 20 Kasım, 2017 02:40 Diyadin Türk Telekom Ortaokulu köy ziyaretleri

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Diyadin Türk Telekom Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, devamsızlık yapan ve eğitimlerini yarıda bırakan öğrencileri yeniden eğitime kazandırmak için köy köy dolaştı.

Öğrencilerin okula gelmeme sebeplerini araştıran okul idaresi, devamsız öğrencilerin listesini çıkarıp, Okul Müdürü Remzi Işık, 23 öğretmeni ve oluşturulan 5 ekiple 23 köyde kapı kapı dolaşarak öğrencileri ve ailelerini ikna etmeye çalıştı.


Okul Müdürü Remzi Işık, okuldaki devamsız öğrencilerle ilgili çalışma başlattıklarını ve yoğun çaba gösterdiklerini belirti. 13 köyde bulunan öğrenci ve velilerini ziyaret ettiklerini ifade eden Işık şunları kaydetti:


“Öğrencilerimizin durumunu görüştük, velilerimize rehberlik ettik. Devamsız kızlarımızı okula kazandırdık. Hafta sonu yapılan bu etkinlik gerek öğretmenlerimize gerekse öğrencilerimize moral olmuştur. Çocuklarımızın yaşam alanını daha yakından gördük. Ziyaretten sonra her çocuğu kendi şartlarında değerlendirmeye başladık. Özellikle sınıfta sorun yaşayan çocuklarımızın ev ziyaretlerinde sorunun nedenini görme şansımız oldu. Bu sorunlarının kaynağını öğrendiğimiz için buna göre çözüm yolları üretmeye başladık. Öğrencilerin yüreğine dokunmak, onların sevgisini kazanmak için öğretmenlerimiz her türlü fedakârlığı yapıyor. Bu ziyaretimiz bundan sonra devam edecektir. Velilerimizi bu durumdan çok memnun kaldıklarını gördük. Ben Okul müdürü olarak bu etkinliğe katılan tüm öğretmenlerimi tebrik ediyorum.”

 

 

Yorum Ekle