SON DAKİKA

Diyadin'in Çocuklarına Ankara ve Nevşehir Gezisi

Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi, şehit ve gazi çocukları ile yetim ve öksüz çocuklarımız için Ankara ve Nevşehir gezisi düzenledi 26 Mart, 2019 03:21 Güncelleme: 26 Mart, 2019 03:21 Diyadin'in Çocuklarına Ankara ve Nevşehir Gezisi

 

Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi, şehit ve gazi çocukları ile yetim ve öksüz çocuklarımız için Ankara ve Nevşehir gezisi düzenledi.



Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi tarafından Ankara ve Nevşehir'e geziye gönderilen şehit ve gazi yakını  ile yetim ve öksüz 32 öğrenci Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Olgun ÖNER, aileleriyle birlikte uğurladı.

Milli, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen gezide öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Olgun ÖNER'in Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi de eşlik etti.

Hanımefendi ÖNER ve öğrencilerin ilk gezi durağı Ankara Kızılay Etimesgut Kampüsü oldu. Burada kahvaltıda bir araya gelen Kızılay yetkilileri ile öğrenciler daha sonra Türk Kızılayı Ankara Genel Merkez ekibi tarafından, Kızılay faaliyetleri hakkında bilgi verilerek Kızılay'ın arşiv binası ve çadır üretim atölyeleri gezdirildi. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisine geçen Diyadin'li öğrenciler burada AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra TAŞKESENLİOĞLU tarafından misafir edildiler.

Öğle yemeğini müteakiben öğrencilere Meclis Genel Kurulu gezdirildi, görevliler tarafından kendilerine Milletvekillilerin yasaları nasıl çıkardıkları, oylamaların hangi durumlarda yapıldığı, milletvekillerin ve cumhurbaşkanın nerede oturduğu konularında bilgiler verildi. Öğrenciler meclisi heyecanlı bir şekilde gezerek yaşadıkları anlarını fotoğrafladıktan sonra Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Burada Cumhuriyet tarihinde önemli olayların aktarıldığı alanları gezen öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi eşyaları ve savaşta kullanılan eşyaları yakından incelediler. Anıtkabir görevlileri tarafından tarihi gelişmeler hakkında bilgilendirildiler. Ankara gezisinden sonra Nevşehir' e doğru yola çıkan öğrenciler sonraki gün Nevşehir İl'inde bulunan Narlıgöl, Kaymaklı Yer Altı şehri, Göreme, Peri Bacaları, Ürgüp, Üç Güzeller, Güvercinlik Vadisi gibi turistlik yerleri gezerek doyasıya eğlendiler.

Gün boyu gezen öğrenciler Nevşehir'deki atölyelerde çömlek yapımı hakkında da bilgi edindiler. Son olarak Nevşehir Kızılay Şubesi tarafından ağırlanıp buradan kendilerine verilen hediyeleri alan öğrencileri eğlendikleri ve görerek öğrendikleri bir gezinin ardından Diyadin'e döndüler.

İki tarihi şehrin doğal ve kültürel mekânlarını gezme fırsatı bulan şehit ve gazi yakını  ile yetim ve öksüz öğrenciler gezinin moral ve motivasyonlarını arttırdığını, güzel ve eğlenceli vakit geçirdiklerini kendilerine böyle güzel bir fırsatı sunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Olgun ÖNER ve gezide onları yalnız bırakmayarak onlarla birlikte olan Gülcihan ÖNER Hanımefendiye teşekkürlerini ilettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle