SON DAKİKA

Diyadin'de öğrenci servis sürücülerine eğitim

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Diyadin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi. 26 Ocak, 2018 05:22 Güncelleme: 26 Ocak, 2018 05:22 Diyadin'de öğrenci servis sürücülerine eğitim

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Diyadin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

Mehmet Melik Özmen ortaokulunda düzenlenen programda sürücülerin dikkat etmesi gereken konular ele alındı.


30 Saat sürecek olan seminerde, bireylerin iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayarak ulaşım hizmetini gerçekleştirmede bu kurallara uyması, sürüş esnasında iletişimini güçlendirmesi, kara yolunda sürüş tekniğine uygun güvenli ve ekonomik araç kullanma ile direksiyon uygulamaları yapabilmesi hedefleniyor.

Trafik kurallarını bilmesi ve uygulaması trafik kazaları ve oluş nedenleri hakkında bilgi sahibi olması amacıyla düzenlenen seminerde, okul taşıtları ve okul taşıtı sürücülerinin sahip olması gereken özellikler ile ilgili bilgi sahibi olması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirmesi, öğrencilerle sağlıklı ve etkili iletişim kurması ile okul taşıtlarıyla öğrenci taşımaya ilişkin genel kural ve ilkeleri bilmesi amaçlanıyor.

 

 

Yorum Ekle