SON DAKİKA

DİYADİN'DE KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI ..

25 Aralık, 2011 13:41 Güncelleme: 25 Aralık, 2011 13:41 DİYADİN'DE KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI ..

Ağrıˊnın Diyadin ilçesinde bir kişinin ölümü nedeniyle iki Aile arasında yaşanan husumet barışla sonuçlandı.

Edinilen bilgiye göre, Şemskan ve Badoyi aşiretleri arasında bulunan husumeti ortadan kaldırmak amacıyla ilçenin ileri gelenleri devreye girdi.

Diyadin ilçesinde bulunan Ulukent köyündeki camide düzenlenen barış töreninde, Şemskan ve Badoyi aşiretlerinin üyeleri bir araya geldi.

Şemskan aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Emin Yenigün ile Badoyi aşiretinin ileri gelenlerinden Ahmet Bakır ve Dilaver Yaşar, törende yaptıkları konuşmada, yaşanan olaylardan ötürü üzüntü duyduklarını belirterek, sağlanan barışın ailelere hayırlı olması dileğinde bulundular.

Yapılan dua ve birlik mesajlarının ardından aşiret mensupları birbirleriyle tokalaşarak, helallik istedi.

Barışma törenine Diyadin İlçe Kaymakamı Serdar Arslantaş, AK Parti Diyadin İlçe Başkanı Yakup Yenigün, Diyadin eski Belediye Başkanlarından Seyfettin Yaşlı ile Mehmet Ali Ağrı, diğer yetkililerle Şemskan ve Badoyi aşiretleri üyeleri katıldı.

Bu arada törenin ardından Badoyi aşireti mensubu bir grup, Diyadin ilçe merkezine gelerek Şemskan aşireti üyelerini ziyaret etti.

İki aile arasında yaşanan husumet, 27 Eylül 2006 tarihinde başlamış, Şemskan ve Badoyi aşiretleri arasında çıkan kavgada, Badoyi aşireti mensubu Adil Çaylak hayatını kaybetmiş, her iki aileden toplam 8 kişi yaralanmıştı.

Yorum Ekle