SON DAKİKA

Diyadin'de aşiret kavgası

24 Ağustos, 2011 18:08 Güncelleme: 24 Ağustos, 2011 18:08 Diyadin'de aşiret kavgası
Diyadin'de iki aşiret arasında çıkan silah ve sopalı kavgada, bir kişi yaşamını yitirdi, 7'si silahla olmak üzere 20'yi aşkın kişi de yaralandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinin Kocaçoban (Bubo) Köyü'nden Keroyî Aşireti ile Batıbeyli (Zivker) Köyü'nden Zoruyî Aşireti arasında kız meselesi nedeniyle üç aydır devam eden gerginlik bugün kavgaya dönüştü. Edinilen bilgilere göre, Keroyî Aşireti'ne mensup Mahir Çiftçi'nin kızı, Zaroyi Aşireti'ne mensup bir kişiyle evlendi.

Daha sonra Çiftçi'nin kızını evine getirmesi sonucu erkek tarafı düğünde takılan takıları geri istedi. Bunun üzerine iki aile arasında başlayan gerginlik bugün saat 12.00 sularında çarşı merkezinde yerini silahlı ve sopalı çatışmaya bıraktı. Çatışma esnasında kızın ağabeyi Şakir Çiftçi olay yerinde hayatını kaybederken, çoğunluğu ağır olmak üzere yaralan Nimettullah Çiftçi, Ferhat Kaplan, Nazar Ali Çiftçi, Fahrettin Alptekin, Atilla Yaşar, Seyfullah Çiftçi, Yaşar çiftçi ve Yusuf Çiftçi ambulanslarla Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Durumu daha ağır olanlar ise Erzurum'a sevk edildi. İki aile bireyleri dışında çok sayıda vatandaşın da atılan taş ve sopalar sonucu yaralandığı öğrenilirken, durumu hafif olanlar ise Diyadin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaklaşık bir saat süren çatışmada polisin olay yerine geç gelmesi halkın tepkisine yol açtı. Ağrı ve çevre ilçelerinde takviye polis ekipleri Diyadin'e gelip olaya müdahale etti. Olay yerinde yaşamını yitiren Şakir Çiftçi'nin cenazesi ise Diyadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olaya karıştıkları gerekçesiyle gözaltılar yaşanırken, gözaltı sayısı konusunda net bilgi alınamadı.

Yorum Ekle