SON DAKİKA

Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde Sıkıntı Var

28 Aralık, 2011 06:38 Güncelleme: 28 Aralık, 2011 06:38 Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde Sıkıntı Var

DİYALİZ HASTASININ ŞİKAYETİ

Diyaliz hastası olan Ağrı Dağının sahibi olduğunu iddia eden Ahmet Ağa (Ahmet Çoktin) gazetemize yaptığı açıklamada; “Doğubayazıt Devlet Hastanesinde diyaliz hastalarının hat düzeyde sıkıntı çektiklerini vurgulayarak sıkıntıların giderilmesi için hastane Başhekimi Dr. Mahmut Sertan Kapaklı ile görüştüm. Başhekim ellerinden bir şey gelmediğini ifade ederek, “istediğiniz yere şikayet edin” diyerek bizi dinlemekten imtina etti. Bu tavır doğru değildir.” dedi.

DİYALİZ DOKTORU YOK!

Doğubayazıt Devlet Hastanesinde diyaliz ünitesinde diyaliz doktoru olmadığı için hastalar sıkıntı çekmektedirler. Zira diyaliz doktoru olmayınca diyalize giren hastalara reçete yazma olanağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla diyaliz hastalarının ilaçları topyekûn yakın il ve ilçelerden mevcut olan hastanelerdeki diyaliz doktorlarına yazdırılmaktadır.

ISINMA SORUNU

Diyaliz ünitesindeki sıkıntı salt doktor ve reçete yazımı olmadığı burada ısınma sorunun da olduğu görülmektedir.

BAŞHEKİM DR. MAHMUT SERTAN KAPAKLI'NIN AÇIKLAMASI

Gazeteci olarak diyaliz ünitesindeki eksikliklerinin nedenleri konusunda Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Sertan Kapaklı ile yaptığımız görüşmede Dr. Kapaklı; “Diyaliz doktorunun ataması İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü emrine çıktığı için yasal olarak hastanemizde 45 gün kendisini inisiyatif kullanarak durdurdum. Diyaliz hastalarının ilaçlarını şuan yakın çevrelerdeki hastanelerdeki diyaliz uzmanlarına yazdırmakla yardımcı olmaya çalışmaktayız. Ayrıca yeni bir diyaliz doktorunun gönderilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimimiz olmuştur.

Hastanenin ısınma sorununa gelirsek hastanenin inşaatını yapan firmanın hatalarından dolayı sıkıntılar çekmekteyiz. Zaten hastanenin bu tür sıkıntılarından dolayı kesin kabulünü almış değiliz. Ve bu kesin kabulü yapabilmemiz için hastanenin her türlü sıkıntılı eksikliklerinin müteahhit tarafından giderilmesi gerekmektedir. Bizde hastaların ısınma sorununu çözmek için eski hastanenin peteklerini sökerek hastaların bulunduğu odalara monte etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Doğubayazıt Devlet Hastanesinin diyaliz ünitesinde doktor sıkıntısı ve hastanede ısınma sorunu bulunduğu ancak; hastane yönetiminin buna çare aradığı da görülmektedir. Fakat şurada hassas bir nokta var, o da Başhekimin hastaları kabul edip yerinde görüşmesinin isabetli bir karar olacağı düşüncesindeyiz. Böylece hasta doktor ilişkilerinde daha rantabiliteli bir sonuca varılabilir. H/S

 

 

 

Yorum Ekle