SON DAKİKA

DESK Platformundan, Belediye Başkanı Acar’a öneriler

28 Kasım, 2022 16:31 Güncelleme: 28 Kasım, 2022 16:31 DESK Platformundan, Belediye Başkanı Acar’a öneriler

-İhtiyaç Sahibi Ailelerin Su giderlerinin %50’sini Belediye karşılayacak-

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu (DESK) Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Platform Başkanı Cemal Ersu ve Üyelerden Ahmet Can, Mehmet Emin İçten ve Hamza Salman Başkan Acar’a yaptıkları ziyarette, Doğubayazıt merkezinde geçen derelere bağlatılan pis su giderlerinin kanalizasyon şebekelerine bağlatılması, Maddi durumu iyi olmayan hasta ve Üniversite de okuyan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması ve İlçedeki su fiyat tarifesinin biraz daha indirimli verilmesi için önerilerde bulundular.

Bu yapılan öneriler hakkında Başkan Acar ise şu ifadelere yer verdi; “öncelikle hoş geldiniz, doğrudur, şehir merkezinde bulunan derelere binaların pis su giderleri bağlatılmıştır, Belediye olarak bina sakinleri ile görüşmelerimiz olmuştur birkaç binamız kanalizasyon giderlerine bağladılar, geri kalanları da son kez uyaracağız baktık ki kanalizasyon şebekesine bağlamıyorlar onlara cezai müeyyide uygulayacağız. 

-Hasta ve Öğrencilerimiz için araç tahsisi belediyemiz birimlerince iyice bir araştırılması yapılıp ona göre bir karar verilebilir, ama iş insanlarımızın yakıt giderlerini karşılaması durumunda, bizde araç tahsisi yaparak hemşehrilerimize yardımcı olabiliriz.

-Su fiyatları ile ilgili bir araştırma yapmıştık, yaptığımız araştırmada, Avrupa Birliğinden kaynak alınarak yapılan ihaleden dolayı su fiyatlarını onlar belirlemiş, bunun için yapacağımız bir şey yok, ama Doğubayazıt’ta ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirleyip, onların su giderlerinin %50’sini belediyemizce karşılayacağız” dedi…

Yorum Ekle