SON DAKİKA

Deprem Haftası Nedeniyle Doğubayazıt Belediyesi bir uyarı paylaştı

03 Mart, 2021 05:08 Güncelleme: 03 Mart, 2021 05:08 Deprem Haftası Nedeniyle Doğubayazıt Belediyesi bir uyarı paylaştı

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasındaki hafta, deprem bilincinin oluşturulması, depremlere karşı hazırlıklı olunması ve yaşanan deprem felaketlerinin hatırlanması amacıyla "Deprem Haftası" olarak belirlenmiştir.

Deprem, sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli gerçeklerinden biri. Dünyanın etkin deprem kuşağı üzerinde bulunmamızdan dolayı, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, vatandaşlarımızın bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesi büyük önem taşımakta. Bu nedenle, afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararları azaltabilmek için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmak hepimizin görevi.

Doğubayazıt’ımız ülkemizin deprem açısından en yüksek risk taşıyan ilçelerinden biri. Bu nedenle, bölgemizde deprem riski için alınması gereken tedbirler ve deprem anında yapılması gerekenler öğrenilmelidir. 

Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uymalıyız.  Bu vesileyle, ülkemizde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ

Yorum Ekle