SON DAKİKA

Deprem Bölgesindeki Çalışmalarından Dolayı A.İ.Ç.Ü. Personellerine Teşekkür Belgesi Verildi

15 Haziran, 2023 15:09 Güncelleme: 15 Haziran, 2023 15:09 Deprem Bölgesindeki Çalışmalarından Dolayı A.İ.Ç.Ü. Personellerine Teşekkür Belgesi Verildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremin ardından, deprem bölgesindeki saha çalışmalarına katılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi personellerine teşekkür belgesi verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk KAYA, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim ÖZGÜL, Genel Sekreter Muhammet Nuri KILIÇ ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, programda yaptığı konuşmada 6 Şubat’ta yaşanan depremin asrın felaketi olarak nitelendirildiğini anımsattı. Prof. Dr. KARABULUT, deprem bölgesinde özverili çalışmalarından dolayı personellerini tebrik ederek, “Depremin hemen ardından gerek bireysel gerekse grup halinde deprem bölgesine giderek saha çalışmalarına katıldınız. Gönüllü olarak sergilediğiniz özverili çalışmalarınızdan dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bölgedeki çalışmalara katkıda bulunan tüm personellerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. KARABULUT, Üniversite personellerinin TÜBİTAK projeleri kapsamındaki saha çalışmalarının yanı sıra bölgedeki arama kurtarma, enkaz kaldırma, yemek hizmetleri, sağlık ve psikolojik destek gibi çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, TÜBİTAK 1002 Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında “Deprem Sonrası Enkaz Yönetimi ve Deprem Sonrası Enkaz Yönetim Rehberi Hazırlanması” çalışmalarından dolayı Proje Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim HAN’a ve proje ekibine teşekkür etti.

Devlet ve millet dayanışması ile birlik ve beraberlik içerisinde depremin yaralarının sarılacağını vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için üniversite olarak her zaman desteğe hazırız. Devletimizin desteği ile inşallah kısa süre içerisinde deprem bölgesindeki illerimizin yeniden kalkındırılacağına inanıyorum” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yorum Ekle