SON DAKİKA

D.M.M.T'DEN VERGİ DAİRESİNE ZİYARET

25 Şubat, 2021 13:39 Güncelleme: 25 Şubat, 2021 13:39 D.M.M.T'DEN VERGİ DAİRESİNE ZİYARET

Doğubayazıt Muhasebeci ve Mali Müşavirler Temsilcisi Nükhet Eren Tosun, beraberinde oda üyeleriyle birlikte, 32’inci Vergi Haftası dolayısıyla Doğubayazıt Vergi Dairesi Müdürü Ferman Yılmaz’ı ziyaret etti.

Nükhet Eren Tosun, burada yaptığı açıklamada, "Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanır ve mart ayının ilk haftası da Muhasebeciler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu konuda en önemli görevin biz mali müşavirlere düştüğünü bilmekteyiz. Mali müşavirler, vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesinde idare ile mükellef arasında bir tür köprü görevi görmektedir. Vergi bilincinin yüksek olduğu toplumlarda vatandaşlar ödedikleri vergilerin kendilerine ne şekilde döneceğini, dolayısıyla ödedikleri vergilerin nerelere harcandığını bilirler ve bunun neticesinde üzerlerine düşen vergi ile ilgili yükümlülüklerini kendilerinden beklenildiğini gibi içlerinden gelerek yaparlar. Bu duygu ve düşüncelerle, müdürümüzün, tüm çalışanların ve bizim hatta tüm mükelleflerin Vergi Haftası’nı kutlarız” diye konuştu.

Ferman Yılmaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Nükhet Eren Tosun ve beraberindekilere teşekkür etti.

Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi Yönetimi olarak bütün Vergi Çalışanlarının ve ilçemizde görev yapan Mali Müşavir ve Muhasebecilerin vergi haftasını kutlarız...


Yorum Ekle