SON DAKİKA

CUMA GECELERİ AİLELER CAMİDE BULUŞUYOR

11 Mart, 2022 14:23 Güncelleme: 11 Mart, 2022 14:23 CUMA GECELERİ AİLELER CAMİDE BULUŞUYOR

Ağrı İl Müftülüğünce “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” projesi devam ediyor.

Ağrı Müftülüğünce her haftanın cuma gecesi farklı camilerde düzenlenen “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” programı bu hafta  Hatunoğlu Camii’nde düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan program İl Müftü Vekili Murat Sarı’nın, “Ahlakın Şartları” konulu sohbetiyle devam etti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hadisi şerifini paylaşarak sohbet eden Müftü Vekili Sarı, “Peygamberimiz bir gün sahabesine şöyle buyurmuştur, ‘Şu altı şeyi devamlı yapacağınıza dair bana söz verin, ben de Cennete gireceğinize kefil olayım: Konuştuğunuzda doğru söyleyin, söz verdiğinizde sözünüzde durun, size güvenildiğinde güveni boşa çıkarmayın, namusunuzu koruyun, gözlerinizi haramdan sakındırın, haramın her türlüsünden kaçının.’ Hadiste sayılan nitelikler cennete girmeye vesile olduğu için aynı zamanda  ahlaklı bir mümin olmanın özellikleridir. Bu altı haslet hem bireysel hem de toplumsal ahlakın temel ilkeleridir. Ve aynı zamanda İslam ahlakının özeti mesabesindedir. Allah’ın istediği Peygamberin yaşadığı gibi bir Müslüman olmak için bu değerleri yaşamalı ve yaşatmalıyız. Müslüman kimliğimizi ancak bu değerleri yaşayarak koruyabiliriz.” şeklinde konuştu.

Program İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı’nın kıldırdığı namazla son buldu.

Yorumlar
A
Ahmet Çelik2 yıl önce

Ağrı Müftülüğümüzü ve ilçe müftülüklerimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutlarım. Hizmetlerinde başarılar niyaz ederim.

A
Ahmet Çelik2 yıl önce

Cenab-ı Hak ülkemiz için insanlık için barışa, huzura, selâmete vesile yapsın. Müftülüklerimiz tebrik ederiz

Yorum Ekle