SON DAKİKA

CANLI KALKANLARA MÜDAHALE

28 Ağustos, 2011 15:08 Güncelleme: 28 Ağustos, 2011 15:08 CANLI KALKANLARA MÜDAHALE
Hakkari'nin Çukurca ilçesine geçmeye çalışan 'Canlı Kalkan'lara Çukurca'da polis ve jandarma ekipleri tarafından müdahale edildi. Müdahalede 1 kişi ağır yaralandı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ  - Operasyon ve çatışmaların durdurulması için Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çağrısı üzerine Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan'dan yola çıkan ve akşam Çukurca'ya 10 kilometre uzakta jandarma tarafından bekletilen 'Canlı Kalkan' grubuna jandarma ve polis ekipleri tarafından müdahale edildi.

YILDIRIM AYHAN AĞIR YARALI

Oturma eylemine geçen gruba çok sayıda asker ve polis gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sırasında Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan'ın göğsünden aldığı gaz bombası ile ağır yaralandı. Çukurca Sağlık Evi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ayhan'ın askeri helikopter ile Van'a kaldırıldığı öğrenildi. Ayhan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÖRGÜ TANIĞI: POLİS PANZERİNDEN ATEŞ AÇILDI

Ayhan'ın yaralandığı sırada yanında olan görgü tanığı BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ayhan'ın panzerden açılan ateş sonucu yaralandığını söyledi. Adugit, "Asker ve polislerin olduğu noktada direkt üzerimize ateş açıldı. Bulunduğumuz noktaya üç mermi isabet etti. Bunlardan biri Ayhan'ın göğsüne isabet etti" dedi.

Müdahalenin ardından Çukurca ilçe merkezi karıştı, esnaflar kepenklerini indirirken, müdahaleyi protesto eden kalabalık bir grup, Çukurca Tugay komutanlığına yürüdü. İlçedeki gerginlik sürüyor.

VALİ: POLİS VE JANDARMA MÜDAHALE ETMEK ZORUNDA KALDI

Hakkari Valisi Muammer Türker, grubun tüm uyarılara rağmen sınıra yürümekte ısrar ettiğini ve bu nedenle güvenlik güçlerinin müdahale etmek zorunda kaldığını söyledi. BDP'lilere Narlı Köyü'nde eylem yapmaları için izin verildiğini belirten Vali Türker, şunları söyledi: "Dün BDP’li milletvekilleri ile yaptığım görüşmelerde Narlı Köyü'nde bu eylemlerini yapacaklardı. Biz de buna izin verdik. Ancak, sabah saatlerinde sınıra yürüyüşe geçtiler. Bu sırada BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile tekrar görüşmelerimiz oldu. Pervin Buldan, eylemlerini sürdürecekleri konusunda ısrar etti. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri müdahale etmek zorunda kaldı."

'CANLI KALKAN' GRUBUNDA MİLLETVEKİLLERİ VE BİN 500 VATANDAŞ VAR

Çukurca'ya geçmeye çalışan ve müdahale edilen 'Canlı Kalkan' grubunda DTK Eş Genel Başkanı BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Milletvekili Özdal Üçer, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, bölge belediye başkanları, BDP İl ve ilçe eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş bulunmaktadır. FOTOĞRAFLAR / DİHA

69375

69379

69378

Yorum Ekle