SON DAKİKA

Bu Yıl Hava Çok Kurak geçiyor

16 Ocak, 2023 04:10 Güncelleme: 16 Ocak, 2023 04:10 Bu Yıl Hava Çok Kurak geçiyor

Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen beklenen kış yağışları Doğubayazıt'ta görülmedi. 

Doğubayazıt'ta bulunan Balık Gölünde doluluk oranı son yılların en düşük seviyelerinde bu da yetmezmiş gibi kendini bilmez bazı vatandaşlar ilçeye gelen su borularına zarar vererek su sıkıntısını had safhaya çıkarıyor. 

BALIK GÖLÜNDE SU AZALDI

Doğubayazıt'ta bulunan Balık Gölünde su miktarı alarm veriyor. Su seviyesinin iyice düştüğü gölde, su azaldıkça vatandaşlar ve yetkililer kara kara düşünüyor. Beklenen kış yağışları bir türlü görülmeyince Vatandaşlar, “ömrümüzde gördüğümüz en büyük kuraklığı yaşıyoruz, böyle kuraklık yaşamadık. Bu mevsimde kar yağmasını bekliyoruz. Yıllardır ilk kez balık gölünde vanalar su üzerinde kaldı” dediler.

Yetkililer ise; "Balık Gölü isale hattı, ortak maslakta bulunan vanalara köylüler tarafından yapılan müdahale sonucunda ilçemize gelen su debisinde büyük oranda azalma olmuştur. İlçemiz bu şekilde su sıkıntısı yaşarken insafsızca yapılan müdahaleler sonucunda  köylere giden su hattı üzerinde bulunan tahliyelerden çıkan (israf edilen) su miktarının görüntüleri ekiplerimizce tespit edilmiş olup, vatandaşlarımızla paylaşılmıştır. Maalesef bu müdahaleler nedeni ile ilçemizde su sıkıntılarının yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini siz değerli vatandaşlarımıza bildiririz." açıklamasında bulundular...


Yorum Ekle