SON DAKİKA

BU YARDIMLAR NEDEN GİZLİ YAPILMIYOR

Benim hep merak ettiğim Ramazan geldiğinde hayırseverler ortaya çıkıyor. Doğubayazıt'ta bir çok kişi zenginliğinden ödün vermiyor ama iş yardıma gelince "ÖNCE REKLAM SONRA AZ BİR ŞEY YARDIMSEVERLİK" deniliyor. 17 Mayıs, 2019 03:24 Güncelleme: 17 Mayıs, 2019 03:24 BU YARDIMLAR NEDEN GİZLİ YAPILMIYOR

BU YARDIMLAR NEDEN GİZLİ YAPILMIYOR

 

CEVAT GÜNER

Benim hep merak ettiğim Ramazan geldiğinde hayırseverler ortaya çıkıyor. Doğubayazıt'ta bir çok kişi zenginliğinden ödün vermiyor ama iş yardıma gelince "ÖNCE REKLAM SONRA AZ BİR ŞEY YARDIMSEVERLİK" deniliyor.

 

Hepimiz duymuşuzdur "SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL DUYMAMALI" bu cümleyi ilkokuldan beridir bize öğretiyorlar ama bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor. Bu cümle de yaptığın iyilikleri sen dahi unutmalısın ki iyilik yerini bulsun.

 

Bunun "AMA " kısmı var.

 

Ramazan aylarında yardım eden ve yardımını herkese duyuran bir kesim var.

Zenginsin evet, Yardım etmeyi seviyorsun eyvallah ama bir de gizli yapsan...

 

Doğubayazıt'ta o kadar Ramazan geçirdim ama hiç bir Ramazan görmedim ki bir kişi yaptığı yardımı gizli yapsın herkes elinde bir telefon veya fotoğraf makinası gittikleri her yerden, yardım ettikleri her ailenin fotoğrafını çekip iyi bir şeymiş gibi sosyal medyalardan paylaşıyorlar ve hiç o kişilerin duygularını düşünmüyorlar o zaman herkes para verdiği dilenciyi çekip paylaşsın, herkes gittiği ve yardım ettiği ailenin fotoğrafını çekip paylaşsın belki o zaman kendilerini iyi bir şey yapmış ve kendini millete göstermiş bir "KRAL" olarak hissederler.

 

Yardım edenler kendilerini gösterenler şöyle bir dönüp arkanıza bakın ve küçük bir çocuğun belki çok büyük umudu oluyorsunuz ama o aileyi rencide etmeyi de çok ama çok iyi biliyorsunuz.

 

Yorum Ekle